Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z czcionką w divach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Zajmik
Witam.
Chciałem się zwrócić do ludzi z większą wiedzą ode mnie o pomoc w pewnej sprawie.
Męczę się z tym już pół dnia.

Chodzi o to, że tworzę szablon strony, który składa się z następujących divów:
<div id="top">
<div id="NAGLOWEK">
<div id="MENULEWE"> na zasadzie include
<div id="MENUPRAWE"> na zasadzie include
<div id="TRESC">
<div id="STOPKA">
http://www.spartawroclaw.com/szablon5.php

Cały problem polega na tym, że jeśli w treść napiszę coś np: dużą czcionką to wtedy zmienia mi się również czcionka w menu lewym.

Chciałbym móc to jakoś zablokować, tak żeby to co piszę na środku w treści tego szablonu nie wpływało zupełnie na boczne menu, które przecież są zawarte w innym pliku.

Proszę o pomoc.
Jeżeli do dobrej diagnozy potrzeba jeszcze jakiś danych to je wypiszęsmile.gif
Pozdrawiam.
Łukasz.
Spawnm
A co to ma do php ?
Przenoszę.
mortus
Twoja strona jest zainfekowana, to po pierwsze. A po drugie, co z tego, że boczne menu jest w innym pliku. Przecież style css stosuje się dla całej załadowanej strony.
werian
Tak na marginesie, po wejściu w link który podajesz, Chrome blokuje mi stronę z ostrzeżeniem:

Ostrzeżenie: Odwiedzenie tej witryny może spowodować uszkodzenie komputera.
Witryna www.spartawroclaw.com zawiera elementy z witryny traflab.com zawierającej złośliwe oprogramowanie, które może uszkodzić komputer lub w inny sposób działać bez zgody użytkownika. Samo odwiedzenie witryny, w której przechowywane jest złośliwe oprogramowanie, może spowodować zainfekowanie komputera.
Zajmik
Cytat(mortus @ 6.04.2010, 21:26:12 ) *
Twoja strona jest zainfekowana, to po pierwsze. A po drugie, co z tego, że boczne menu jest w innym pliku. Przecież style css stosuje się dla całej załadowanej strony.

Kiedyś była zaatakowana przez jakieś boty (w nocy podmieniały pliki na serwerze i dodawały jakieś skrypty), ale usunęliśmy je i ostały się jakieś pozostałości, które właśnie niektórym osobom pokazują się na antywirusach:(

No tak z tym, że właśnie tak mam, możliwe że to przez program który stosuje (Microsoft Office SharePoint Designer 2007), który oznacza sobie na include np: class="style12"> jako taki i taki, a gdy potem na tej normalnej stronie też użyje tego style 12, ale o innych parametrach to zmienia mi też w tym bocznym menu.
krzysztof_kf
Może po prostu daj do klasy .style5

1. .style5 p {
  2. // Zawartość twoja dla danego akapitu rodzaj czcionki , rozmiar , itp...
  3. }
  4.  
  5. // dodajesz do klasy <div class="style5"> to co jest poniżej
  6.  
  7. <p>Twój tekst jaki tylko chcesz</p>

a nie potem się dziwisz że masz takie rzeczy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.