Witam,
Niedawno zacząłem naukę php, zrobiłem stronę która ma konkretne wymiary. Z pomocą podręcznika udało mi się napisać skrypt dzięki któremu po wrzuceniu do danego katalogu na serwerze pliku *.txt z jakimś tekstem pojawia się on na stronie głównej w ramkach z datą (coś w stylu takich NEWSów). Wszystko ok tylko jak wspomniałem strona ma konkretne wymiary a jak NEWSów zacznie przybywać to stronka się rozwala bo tekst wychodzi po za granice. Pytanie brzmi jak zrobić aby na stronie wyświetlała się konkretna ilość tekstu a reszta żeby była na kolejnych stronach, tak jak jest to zrobione na większości forach. Czytamy sobie wypowiedzi na 1 stronie... chce czytać dalej klikam sobie na stronę 2. lub na przypuśćmy 50 jeśli chce przejść na koniec tematu. Szukałem coś na ten temat na google jednak nic nie znalazłem a nie wiem jak ta metoda się nazywać, jak to sformułować jednym hasłem. Uznałem więc ze otrzymam pomoc na forum, więc bardzo bym prosił o jakaś podpowiedź jak to funkcjonuje, albo jakąś nazwę, hasło pod jakim mogę szukać dalej. Najlepiej by było jeśli by ktoś wkleił podobny skrypt z opisem jak to działa:)