Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]system zarządzania treścią z użyciem edytora WYSIWYG
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bricher
Witam

Próbuje uporać się z problem stworzenia prostego systemu administrowania dla jednego użytkownika, który po zalogowaniu będzie mógł zmienić zawartość treści podstrony przy użyciu edytora WYSIWYG.
Moje pytanie brzmi od czego zacząć? Czy ktoś może mnie naprowadzić jak taki skrypt wykonać? Stronę mam podzieloną na trzy części: header, main, footer, o co mi chodzi to, aby po zalogowaniu użytkownik miał możliwość przechodzenia do podstron, w tym wypadku jest ich 6 i edytowania treści każdej z podstron przy użyciu edytora WYSIWYG. Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Pozdrawiam
bricher
blooregard
Wystarczy do tego:
- pole <textarea>
- file_get_contents() i file_put_contents();
- edytor WYSIWYG np. TinyMCE

Robisz proste menu z listą linków do podstron, headera i footera, po kliknięciu w link do pola <textarea> ładujesz treść podstrony (file_get_contents()), dodajesz do tego przycisk "zapisz" i wyedytowaną treść zapisujesz z powrotem (file_put_contents()).

Pole <textarea>, po użyciu np. TinyMCE zamienia się w śliczny edytorek WYSIWYG.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.