Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: strona głowna na index.php
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
dzumski
Witam,

Potrzebuje wykonać następujące przekierowanie nazwadomeny.pl/ na adres nazwadomeny.pl/index.php - niestety, po doinstalowaniu pewnych modułów do osCommerce po wejściu na adres bez index.php (czyli na www.nazwadomeny.pl/) dostaje informacje "Error! Unable to determine the page link!" ( Use Search-Engine Safe URLs - wyłączone). Wszystkie pozostałe strony/adresy/podstrony działają bez problemu.

Niestety nie mogę znaleźć takiej porady na formu, może kotś będzie mógł mi pomóc.

Pozdrawiam
mlawnik
Witam,

Użyj .htaccess:

Kod
Redirect permanent / /index.php
order deny,allow

Nie jestem pewien czy zadziała, ale powinno.

Zapisujesz do htaccess.txt, wysyłasz na serwer i na serwerze zmieniasz nazwę na .htaccess.
Działa tylko pod apache!!

Pozdrawiam,
marcinl
teka
znajdz plik .htaccess w katalogu głównym i dodaj na początku taką linijkę:
  1. DirectoryIndex index.php

tutaj więcej o plikach htaccess: http://pl.wikipedia.org/wiki/Htaccess

nie podmieniaj tego pliku tak jak pisał mlawnik, bo rozwalisz sobie "przyjazne" URL'e w sklepie.. wystarczy dodać powyższą linijkę na początku tego pliku i powinno hulać..
dzumski
Cytat(mlawnik @ 5.05.2010, 17:02:24 ) *
Użyj .htaccess:

Kod
Redirect permanent / /index.php
order deny,allow

Tu mi wyskakuje "Nieprawidłowe przekierowanie - Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie."

Cytat(teka @ 5.05.2010, 17:06:53 ) *
znajdz plik .htaccess w katalogu głównym i dodaj na początku taką linijkę:
  1. DirectoryIndex index.php

tutaj więcej o plikach htaccess: http://pl.wikipedia.org/wiki/Htaccess

nie podmieniaj tego pliku tak jak pisał mlawnik, bo rozwalisz sobie "przyjazne" URL'e w sklepie.. wystarczy dodać powyższą linijkę na początku tego pliku i powinno hulać..

A tutaj bez zmian, dalej to samo - "Error! Unable to determine the page link!"

sad.gif Co dalej?

Dość dziwne jest to że tak się dzieje po wgraniu sklepu na serwer home.pl Jeśli stronkę odpalam na moim serwerze pod Windowsem to wszystko działa jak trzeba.

Jakieś pomysły co to może być?
krzysztof_kf
Problemy z HOME.pl hmm powiem rzecz normalna szukałeś odpowiedźi na swoje pytanie u wujka ?

dopisz do pliku .htaccess

1. Options -Indexes

działa ?
dzumski
Nie działa, znowu to samo:

Error!

Unable to determine the page link!

Tu jestem -> .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.