Mam dosc oklepany temat, ale nie moge sobie z nim poradzic. Na mojej stronie mam duzo warstw (DIV) i efekt jest w miare dobry, to znaczy nie moge ustawic dobrej wysokosci strony. Generalnie dlugosc jest zmienna (to nie powoduje problemu, wydluzenia sa w porzadku), natomiast problemem jest zle wyrownanie warstwy glownej, tzn. jest ona za dluga sama w sobie.
Uproscilem schemat strony i jak widzicie, glowna warstwa czerwona jest za dluga. Jak zrobic, aby pokrywala sie z niebieska ? Jesli zostawie tak, jak jest, to na stronie mam po prostu wolne miejsce na dole i brzydko to wyglada, chcialbym dociac warstwe jakos do dlugosci podrzednej niebieskiej.
Nie moge dac na sztywno dlugosci czerwonej, bo nie znam jej jeszcze w tym momencie. Warstwa niebieska sama sie rozszerza w dol i to ona zaweira praktycznie tresc strony.
W kodzie widac resztki ekperymentow, bo probowalem sam cos zrobic, ale nie wyszlo.
Kod:
<DIV id="glowny" style=" position: relative; margin-left: auto; margin-right: auto; top: 0px; width: 1028px; border: 0px; background-color: #ff0000; overflow: none;"> <DIV id="lewy" style=" position: relative; position: inline; clear: both; float: left; left: 0px; top: 0px; width: 175px; height: 366px; background-color: #ffff00;"> </DIV> <DIV id="prawy" style=" position: relative; position: inline; clear: both; left: 175px; top: -366px; width: 853px; min-height: 366px; background-color: #00ff00;"> <DIV id="unname" style=" position: relative; clear: both; overflow: hidden; left: 0px; top: 129px; width: 853px; height: 420px; background-color:#0000ff;"> </DIV> </DIV> </DIV>
Dziekuje za sugestie.