Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: domena z "-" czy bez "-" jakaś różnica w pozycjonowaniu?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
kubek15
Witam

Zastanawiam się nad kupnem domeny i mam wybór czy kupić exxxx.pl czy e-xxxxx.pl?
i mam takie pytania
1. Czy ten znaczek "-" robi cos jeżeli bedę chciał wypozycjonowac stronę na fraze xxxxxx ?
2. którą lepiej brać ? bo niby ta z "-" ładniej wyglada smile.gif ale ta bez "-" jest krótsza smile.gif
3. Czy w ovh.pl warto brac bo mają najtańsze i tak bym chyba coś kupował.

Proszę o jakieś opinie i wyjaśnienie mi tego. będę wdzięczny. Pozdrawiam
erix
Cytat
1. Czy ten znaczek "-" robi cos jeżeli bedę chciał wypozycjonowac stronę na fraze xxxxxx ?

Z tego, co zauważyłem, to nie ma jakiejś szczególnej różnicy. Gorzej, jeśli chodzi o wklepywanie przez użytkowników. winksmiley.jpg

Cytat
2. którą lepiej brać ? bo niby ta z "-" ładniej wyglada ale ta bez "-" jest krótsza

Można w sumie podeprzeć się przykładem NK - domena z kreską, ale raczej to odbiorcom treści nie przeszkadzało. winksmiley.jpg

Cytat
3. Czy w ovh.pl warto brac bo mają najtańsze i tak bym chyba coś kupował.

Ja mam w ovh i absolutny brak powodów do narzekania. winksmiley.jpg
vokiel
Generalnie myślnik w pozycjonowaniu ma znaczenie. Co innego bielsko-biala.pl a co innego bielskobiala.pl.

Jednak w Twoim przypadku bardzo niewielkie, bo czy to jest e-biznes, czy ebiznes to mała różnica. Warto zerknąć które hasło jest popularniejsze, które częściej szukane.
darophp
Cytat(vokiel @ 17.05.2010, 20:51:30 ) *
Generalnie myślnik w pozycjonowaniu ma znaczenie. Co innego bielsko-biala.pl a co innego bielskobiala.pl.

Jednak w Twoim przypadku bardzo niewielkie, bo czy to jest e-biznes, czy ebiznes to mała różnica. Warto zerknąć które hasło jest popularniejsze, które częściej szukane.

A tu możesz sprawdzić http://www.google.com/sktool/#
kubek15
bardzo dziękuje za wasze odpowiedzi pomogły mi. Dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.