Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Problem ze <script>
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Matimor
Witam
A więc tak w PHP mam wywołanie błędu (alert) poprzez echo, ok błąd jest pokazywany ale problem tkwi w tym, że po prostu po wyświetleniu alertu powiększa mi się czcionka na danym elemencie czcionki. Tak wygląda pokazanie błędu:
  1. if($cos === $cos2)
  2. {
  3.  
  4. }
  5. else
  6. {
  7. echo '<script type="text/javascript">alert(\'Jakiś błąd..\');</script>';
  8. }

Po pokazaniu się tekstu: Jakiś błąd, czcionka w danym miejscu gdzie znajdowało się echo zostaje powiększona do około 20px przed wywołaniem czcionka jest tak jak ma być. Już wcześniej miałem ten problem i nie mogę się z nim uporać, prosiłbym o odpowiedź.

Pozdrawiam
tehaha
to nie możesz tego <script> wrzucić np. do sekcji <head>?
Matimor
Echo dodaje automatycznie <script> na początku wygenerowanego kodu mogę dać to jeszcze do body jako onload ale to mi może spowolnić skrypt (nie samo onload tylko przekazanie błędu do body)
tehaha
na początku czyli gdzie? jeszcze przed tagiem <html>? najlepiej pokaż taki wygenerowany kod albo daj link
<script> powinien być wewnątrze <head> lub <body>, poza tym nie musisz używać onload, żeby użyć alert() w <body>
Matimor
  1. <script type="text/javascript">alert('Jakiś błąd..');</script>
  2. <?xml version="1.0" standalone="yes" ?>
  3. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
  4. <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
tehaha
no to właśnie to jest powodem błędu, wrzuć todo sekcji <head> lub <body>
Matimor
Nie mam tego jak tam wrzucić, błąd jest generowany przez załadowaniem treści, czyli nie mogę go sobie od tak wrzucić w <head>. Wiem o tym, że <script> ma znajdować się w <head> od początku programowania, lecz nie wiem jak to osiągnąć poprzez echo.
tehaha
a nie możesz zamiast echo przypisać go do jakiejś zmiennej np. $errors i potem w sekcji head dać wyświetlanie tej zmiennej?
Matimor
Nie wiem za chwilę jakoś to spróbuję rozwiązać. Pomógł jak na razie dostaniesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.