Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Cookie i ich czas
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maxis88
Da się jakoś pobrać czas jaki został do wygasnięcia ciasteczka ?
Chcę zrobić komunikat w stylu" Zostaniesz wylogowany za X minut" wiem że logowanie lepiej robić sesjami ale akurat na PRV gdzie zamiescilem stronke sesje nie działają ...
nospor
Cytat
ale akurat na PRV
Nie moze byc. Pewnie masz jakies bledy i zamiast je naprawić to jedziesz naokoło.... smile.gif
maxis88
Cytat(nospor @ 8.06.2010, 21:13:17 ) *
Nie moze byc. Pewnie masz jakies bledy i zamiast je naprawić to jedziesz naokoło.... smile.gif

jak nie może być skoro wrzuciłem swego czasu stronę na inny serwer i sesje działały ... w sumie logowanie jest potrzebne tylko dla mnie do dostępu do mojego mini panelu administracyjnego ...
rozumiem że odpowiedź na moje pytanie brzmi "nie da się " ?
erix
Raczej nie; to przeglądarka zarządza przedawnianiem ciasteczek.

Ale równie dobrze możesz sobie klucz w sesji tworzyć będący czasem wygaśnięcia ciastka i na podstawie tej informacji odliczać. winksmiley.jpg
maxis88
Cytat(erix @ 11.06.2010, 20:23:37 ) *
Raczej nie; to przeglądarka zarządza przedawnianiem ciasteczek.

Ale równie dobrze możesz sobie klucz w sesji tworzyć będący czasem wygaśnięcia ciastka i na podstawie tej informacji odliczać. winksmiley.jpg

gdyby działała mi sesja nie bawiłbym się w ciasteczka haha.gif

no nic dzieki za info winksmiley.jpg
erix
A czemu miałaby nie działać...?
nospor
Cytat
jak nie może być skoro wrzuciłem swego czasu stronę na inny serwer i sesje działały
jejkus... pewnie masz bledy. ale z racji ze nie wlaczyles ich wyswietlania to ich nie widzisz... no ale jajko jak zwykle mądrzejsze od kury i wie swoje zamiast posłuchać użytkowników trochę bardziej doświadczonych od siebie

Zastosuj sie do podanych tam porad
Temat: Jak poprawnie zada pytanie
to moze zobaczysz wkoncu jakies bledy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.