to nie mam żadnych problemów z żywotnością sesji, jednak gdy opieram skrypt o MySQL, to pojawia się właśnie problem.
if($_POST['login'] == '123 && $_POST['haslo'] == '1234')
@poprawka skrypt oparty o sztywne loginy i hasła również ginie. Na Switch CASE
<?php include_once"config_db.php"; { $zuser = $_POST['user']; $zpass = $_POST['pass']; $echo = $db->query($mysqlia); if($echo->num_rows > 0) { $_SESSION['szuser'] = $zuser; } $db->close(); } { echo "<div class='td'>Zalogowałeś się pomyślnie ".$_SESSION['szuser']." ".$zpass."</div>"; } else { echo "<table class='te'> <form method='POST' action=''> <tr> <td colspan='2' class='tdt'>Logowanie do panelu użytkownika</td> </tr> <tr> <td class='td'>Nazwa użytkownika:</td><td class='td'><input type='text' name='user' /></td> </tr> <tr> <td class='td'>Hasło:</td><td class='td'><input type='text' name='pass' /></td> </tr> <td colspan='2' class='td'><input type='submit' value='Wyślij' /></td> </tr> </form> </table>"; } ?>
Strona działa o SWITCH CASE - menu, plik nazywa się login.php po wejściu z index.php nazywa się już oczywiście inaczej index.php?id=3 nie wiem czy ma to wpływ na jednorazową żywotność sesji. Otóż loguje się poprawnie otrzymując komunikat. Gdy jednak kliknę Strona główna, bądź chcę przejść do jakiejkolwiek pod strony np: by sprawdzić moje uprawnienia, to sesja znika.
Skrypt do sprawdzania czy sesja istnieje.
<?php { } else { } ?>
Gdzie leży problem?