function dodaj() { $f1=$_POST['f1']; $f2=$_POST['f2']; $f3=$_POST['f3']; if($f1!=''){ $pol=baza(); $zap="INSERT INTO $tabela VALUES (NULL,'$f1','$p','$f2','$f3','1')"; //echo"<br>$zap"; } } function edytuj($id) $f1=$_POST['f1']; $f2=$_POST['f2']; $f3=$_POST['f3']; //if($f1!=''){ $pol=baza(); $zap="UPDATE $tabela SET nazwa = '$f1',url = '$f2',tekst = '$f3' WHERE id=$id "; //} }
Zrobiłem małą modyfikację i dodałem jeszcze do wszystkiego $f4 i mamy coś takiego:
function dodaj() { $f1=$_POST['f1']; $f2=$_POST['f2']; $f3=$_POST['f3']; $f4=$_POST['f4']; if($f1!=''){ $pol=baza(); $zap="INSERT INTO $tabela VALUES (NULL,'$f1','$p','$f2','$f3','1','$f4')"; //echo"<br>$zap"; } } function edytuj($id) $f1=$_POST['f1']; $f2=$_POST['f2']; $f3=$_POST['f3']; $f4=$_POST['f4']; //if($f1!=''){ $pol=baza(); $zap="UPDATE $tabela SET nazwa = '$f1',url = '$f2',tekst = '$f3', sql='$f4' WHERE id=$id "; //} }
Dodawanie działa, ale przy edycji wyskakuje: B31d2 (błąd), mimo to wszystkie pola się edytują, tylko
to pole gdzie jest $f4 za chiny nie chce się zmienić mimo wielu prób a pole w tabeli nazywa sie 'sql' więc nie wiem
dlaczego nie mogę przypisać do niego nowej wartości.
O co tutaj może chodzić ?