Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wymiana informacji między threadami PHP via Cache [...] ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Ormin
Cześc i czołem winksmiley.jpg

Zacząłem projektować system który w domyśle powinien umieć ściągać pare plików na raz. Przed ściągnieciem jest szereg akcji do wykonania..

Uznałem, że najlepszą opcją będzie opracowanie komendy która będzie uruchamiać php dla skryptu z odpowiednimi parametrami. Podzielić na skrypt zarządzający i pobierający, zarządzający uruchamia kolejne polecenia PHP nie czekając na result..

No i teraz takie pytanie.

Powiedzmy że mam 50 plików w kolejce. Mogę pobierać na raz max 5. Uruchamiam pięć threadów nie czekając ( siłą rzeczy ) na output, bo skrypt zakończy się dopiero gdy skończy się pobieranie. Ale musze wiedzieć, kiedy dana sesja pobierania się zakończy .

Osiągam to obecnie poprzez cache, ale pytanie - czy znacie jakieś lepsze metody?
Agares
Proponuję bazę danych - skrypt zarządzający wrzuca nowe zadania, po pobraniu skrypt pobierający(uruchomiony sobie w tle, jako daemon, albo coś, nie musi być nawet napisany w PHP) odznacza w tej samej bazie danych plik jako pobrany i tyle.
Fifi209
Najprościej odwzoruj sobie FIFO w php. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.