Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Logowanie do dwóch serwisów równocześnie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
czuczu1024
Witam, jestem nowy na forum, bo do php żadko sięgam.

Problem:
Muszę stworzyć plik odpowiedzialny za logowanie do dwóch serwisów równocześnie. Nie wiem jak ustawić ciacho użytkownika dla zewnętrznej witryny. Jakie funkcje do tego użyć. Zaznaczam że nie są to subdomeny, a oba serwisy są w różnych technologiach. Ten z którego ma być wysyłane ciacho to Joomla, więc PHP w wersji obiektowej a drugi to Ruby On Rails, ale to nie ma zbytniego znaczenia. Chodzi o samą metodę ustawienia ciacha dla innej domeny.

Za sugestie i materiały na ten temat będę bardzo wdzięczny. Zwłaszcza zależy mi na materiałach, przykładach tego typu rozwiązań.

Z góry dzięki!
Pozdrawiam
Fifi209
Ciastka lepiej nie. ;] Może w bazie trzymaj informacje?
czuczu1024
Rada dobra i dziękuję, tylko nie w tym rzecz. Są dwie strony. Główna to joomla i ma swoje logowanie, a w niej zagnieżdżony jest taki katalog produktów w ROR i Flex Air i ma swoje logowanie i trochę to ogłupia użytkowników, więc chodzi o to aby joomla jeżeli ktoś się w niej zaloguje wysyłała token (ustawiała ciacho również dla tego katalogu), wiem że jest to zamieszanie. Ale ta joomla już była a katalog został dołożony później.
Jak ustawić to ciacho dla zewnętrznej domeny?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.