Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]CRON - Problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Neon12345
Witam otóż mam problem z Cronem . Posiadam VPS z serwerydlaciebie.pl - W liście resller (W DA) założyłem użytkownika i dla niego ustawiłem parametry i przypiąłem domenę . I teraz mam problem z CRONEM ustawiam ścieżkę
  1. /usr/bin/php /home/handball/www/cron/cron.php
dla crona i nic ... NIe rusza się cron ma ustawione chmod. Czy jest ktoś w stanie pomóc ?

Czy jest ktoś w stanie pomóc ?
redelek
Skąd to ustawiasz ? Bezpośrednio w powłoce czy przez jakąś nakładkę dostawcy ?
Jeśli to na kładka to zgłoś dostawcy problem. Jeśli sam możesz edytować crontab w shell to pokaż cały wpis jaki tam zrobiłeś.
Zaglądałeś do logów serwera ? cron wysyła komunikaty z błędami do logów na 100%
Neon12345
Szczerze mówiąc w obsłudze serwera się nie znam . Tak więc ustawiałem po przez Direct Admina . (Terminarz zadań (cronjobs)) . Jeżeli jest mi ktoś w stanie to zrobić proszę o kontakt smile.gif .
redelek
Poproś dostawcę , i tak im płacisz za serwer to niech Ci pomogą. Oni to znają i w sekundę powiedzą Ci co jest źle.
Neon12345
Właśnie chodzi o to że próbowali pomóc i nic winksmiley.jpg I potem gdy im się to nie udało. Napisali że nie pomagają w tych sprawach .
redelek
ja mam na swoim serwerze tego DirectAdmin i tam nie ma nic trudnego.
Chyba że Twój skrypt nie działa, sprawdzałeś uruchamiając go ręcznie ?

podajesz czasy i skrypt
czyli
05 * * * * /home/login/plik.php

Po 5 minutach od dodania powinien się wykonać
Neon12345
Hmm No tak , tylko że ja nie mam tego w głównym katalogu tylko w resller czyli gdy wchodzie na ftp przez ssh . Mam w home/handball/public_html . I tutaj smile.gif
redelek
ja podałem przykład, wpisz tą ścieżkę i ustaw na 5 minut dla testów.
Zobacz czy sam skrypt nie zawiera błędów i czy się wykonuje jak go ręcznie uruchomisz.
Bo jeśli skrypt masz uszkodzony to nie problem z cron-em jest
Neon12345
Skrypt na pewno nie jest uszkodzony ponieważ. Stosowałem go w poprzednim hostingu smile.gif
redelek
Hostingi są różne smile.gif
Moja porada

1. wywołaj skrypt ręcznie i zobacz czy zrobił to co ma w sobie zaprogramowane
2. Jeśli skrypt działa poprawnie, poproś support dostawcy o uruchomienie tego w crontab do jakiś czas bo inaczej do sądu pójdziesz
3. Jeśli skrypt wywali jakieś błędy lub nie zrobi tego co powinien, napraw go i dopiero uruchom w cron

Jak bym to tak najpierw sprawdził. Musi coś być nie tak, albo skrypt albo cron innych wyjść niem ma smile.gif
Neon12345
1. Działa bo to cały czas robie obowiązkowo
2. Zaraz napisze zobaczymy
3. NIe wywala błędów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.