Mam taki kawałek kodu:
default: $blok = " <center><form method=\"POST\" form action=\"".$file."\"> <p><strong>ROK URODZENIA</strong><br/> <input type=\"text\" name=\"rok_ur\" size=\"4\" maxlength=\"4\"><br\> <p><strong>Nazwisko</strong><br/> <input type=\"text\" name=\"nazwisko\" size=\"30\" maxlength=\"30\"><br\> <p><strong>Imie</strong><br/> <input type=\"text\" name=\"imie\" size=\"30\" maxlength=\"30\"></p> <p><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Szukaj\"></p></center>";
który jest częścią Switch. Teraz chciałem dołożyć do tego możliwość pola select z pobieraniem z rekordów z bazy. Coś mniej więcej takiego:
$sql2= "select id_usg, bad_usg from usg order by 2"; $rez2= mysqli_query($mysqli, $sql2); while ($nowaTab=mysqli_fetch_array($rez2, MYSQLI_ASSOC)) { $badanie=$nowaTab['bad_usg']; } ?> </select>
Kiedy staram się to jakoś po ludzku zintegrować cały czas mam problem z linią numer 7 i 6 tam gdzie mam zmienną $NowaTab. Czy ktoś już robił coś takiego może mnie na coś naprowadzić. Nie bardzo mam pomysł jak z tego wybrnąć. Zdaje sobie sprawę że jest to generalnie błąd w składni.
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam