Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][AJAX][HTML] Wywoływanie skryptu formularzem.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Maks33
Witam Szanownych Forumowiczów!

Otóż chciałbym aby po wysłaniu formularza do logowania i jednocześnie pomyślnym zalogowaniu, w miejsce ów formularza bez przeładowywania strony wyświetlała się nazwa użytkownika i proste linki do edycji profilu.

Nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Technologie przy tytule podałem domyślnie. Mam formularz logowania i w systemie po pomyślnym zalogowaniu użytkownik jest przekierowywany na inną stronę. Ja chciałbym jednak po sprawdzeniu że logowanie się udało, w miejsce formularza bez przeładowywania strony (a przynajmniej jej części) wstawić odczytaną z bazy danych nazwę zalogowanego użytkownika (czy też raczej imię i nazwisko, bo takie dane również posiadam w bazie).

Będę po stokroć wdzięczny za pomoc! W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać.
zordon
zamiast wysyłać formularz dodaj do przycisku submit onclick="twojafunkcja(); return false"
w twojafunkcja() dodaj kod wysylający formularz ajaxem, dostaniesz odpowiedz - jesli poprawna wywoluj funkcje, która ci podmieni zawartość diva z formularzem na odpowiednie dla ciebie
Maks33
Czy ktoś mógłby dokładniej przedstawić sprawę? Mile widziane byłyby chociażby strzępy jakieś kodów dotyczących rzeczy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.