Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]problem z forum
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
odeuszsiwy
Zrobiłem własne forum
działa na wirtualnym serwerze na kompie, ale nie działa już niestety na internecie;/

Nie moge dojść co może być przyczyną.

Wkleiłem początkowy fragment kodu który pokazuje listę wątków i dwa formularze do założenia nowego tematu.

mogę prosić o pomoc

1. <?php
  2.  
  3.  
  4.  
  5. if ($view == inbox) {
  6.  
  7. $msel = mysql_query("select * from forumtemat order by dodanie desc");
  8.  
  9. while ($forum = mysql_fetch_array($msel)) {
  10. $on = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from forumtemat where id=$forum[id]"));
  11. $osoba = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from players where id=$on[owner]"));
  12.  
  13.  
  14. $sumka = ($sumka + 1);
  15.  
  16. if ($stat[Rank] == 'Admin' or $stat[Rank] == 'MOD'){
  17.  
  18. $kasuj = " <a href=forum.php?delekcaly=$forum[id]>Usuń</a>";
  19. }else{$kasuj = ' ' ;}
  20.  
  21.  
  22. <table border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" width=\"480\"> <tr>
  23. <td width=\"10\" style=\"border-style: solid; border-width: 1px\" bgcolor=\"#F4F4F4\">$sumka</td>
  24. <td width=\"350\" align=\"center\" style=\"border-style: solid; border-width: 1px\" bgcolor=\"#F4F4F4\"> $on[temat] $kasuj</td>
  25. <td width=\"70\" align=\"center\" style=\"border-style: solid; border-width: 1px\" bgcolor=\"#F4F4F4\"> $on[powstanie]</td>
  26. <td align=\"center\" width=\"70\" style=\"border-style: solid; border-width: 1px\" bgcolor=\"#F4F4F4\"> $osoba[user] <a href=forum.php?read=$on[id]>Czytaj</a></td>
  27. </tr></table>
  28. ";
  29.  
  30.  
  31.  
  32.  
  33. }
  34.  
  35.  
  36.  
  37. print "<table>";
  38. echo "<form method=post action=forum.php?view=inbox&step=send>";
  39. echo "<tr><td>temat:</td><td><input type=text name=temat ></td></tr>";
  40. echo "<tr><td valign=top>tresc:</td><td><textarea name=tresc rows=10 cols=50></textarea></td></tr>";
  41. echo "<tr><td colspan=2 align=center><input type=submit value=Wyślij></td></tr>";
  42. echo "</form></table>";
  43.  
  44. if ($step == send) {
  45.  
  46.  
  47.  
  48. $ctime = time();
  49. $suma = ceil($ctime /3600);
  50. $zero = 353500;
  51. $liczbatur = ($suma - $zero);
  52.  
  53. if (empty ($tresc)) {
  54. print "Wypwełnij wszystkie pola";
  55.  
  56. }
  57. if (empty ($temat)) {
  58. $temat = "Brak";
  59. }
  60.  
  61. mysql_query("insert into forumtemat (powstanie,dodanie,owner,temat,tresc) values($liczbatur,$liczbatur,$stat[id],'$temat','$tresc')") or die("Could not send forum.");
  62.  
  63.  
  64. }
  65.  
  66.  
  67.  
  68.  
  69.  
  70.  
  71.  
  72.  
  73. }
  74.  
[/php]
pedro84
Dodaj BBCode poprawnie!

Co znaczy "nie działa"?
odeuszsiwy
Przepraszam, dodałem już bbcode

nie działa w sensie że nie wyświetla się nic. jest pusta strona nie wysyła mi żadnych błędów tylko jest pusta strona
siurek22
ustaw recznie poziom wyswietlania bledow bo niektore serwy maja wylaczone(np cba.pl), sprawdz polaczenie z baza...
Wicepsik
Na swoim kompie masz włączone register globals, a na serwerze wyłączone.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.