Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Pozycjonowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mrk9109
Witam mam pytanie czy mozna latwo i szybko pozycjonowac swoja www questionmark.gif glownie chodzi mi o jakis skrypt ktory bedzie nabijal liczbe odwiedzin
marekmm
Chcesz pozycjonować czy nabijać liczbę odwiedzin questionmark.gifquestionmark.gif

mrk9109
pozycjonować tylko nie mam o tym pojecia ( a nie chce za to placic innym ) czytałem że własnie przez liczbę odwiedzin www jest wysoko w google .
marekmm
Cytat(mrk9109 @ 25.07.2010, 12:38:38 ) *
pozycjonować tylko nie mam o tym pojecia ( a nie chce za to placic innym ) czytałem że własnie przez liczbę odwiedzin www jest wysoko w google .

Nie przez liczbę odwiedzin tylko linkpopularity czyli jak największej liczby linków prowadzących do twojej strony smile.gif jeżeli chcesz za darmo pozycjonować stronę to musisz poświęcić troszkę czasu. Na sam początek dodawanie strony do katalogów najlepiej z wysokim Page Rank następnie artykuły do presell page i daję ci gwarancję że po 2 miesiącach strona będzie w wyniku 15 wyszukiwań google smile.gif.
mrk9109
nooo to mi chodzi moge poswiecic swoj czas i robic to samemu niz placic za to smile.gif dzieki wielkie za pomoc
krzysztof_kf
Żeby wypozycjonować stronę to się składa z wielu czynników .

- Dobra treść na stronię .
- Przyjazne linki np.

twoja_nazwa_artykułu nie tak jak niektórzy maja ?page=id39024209329842 bo to ci wogólę ci nie zaindeksuję dobrze stronę .

- Wymiana linkami z dobrymi stronami .
- Tagi na stronie .

I wiele innych rzeczy .
woj_tas
Cytat(marekmm @ 25.07.2010, 10:45:57 ) *
Na sam początek dodawanie strony do katalogów najlepiej z wysokim Page Rank następnie artykuły do presell page i daję ci gwarancję że po 2 miesiącach strona będzie w wyniku 15 wyszukiwań google smile.gif.

Hahaha, dajesz gwarancje? To może podrzucę Ci kilka stronek do pozycjonowania. Zobaczymy czy katalogi i precle wystarczą do top 15 winksmiley.jpg
marekmm
Cytat(woj_tas @ 25.07.2010, 14:33:57 ) *
Hahaha, dajesz gwarancje? To może podrzucę Ci kilka stronek do pozycjonowania. Zobaczymy czy katalogi i precle wystarczą do top 15 winksmiley.jpg

Tak się składa że ja tak pozycjonowałem stronę i w ciągu 2 miesięcy moja strona znajdowała się w TOP 15 więc wyrażam opinie na swoim doświadczeniu smile.gif. A każdy ma inne teorie na temat pozycjonowania więc nie ma sensu na takie tematy dyskutować bo zawsze inni uważają się zawsze za mądrzejszych niż są smile.gif
Crozin
Podstawowe pytanie: pod jaką frazą chcesz wypozycjonować? Pozycjonowanie pod sex a jednosilnikowe modele rakietowe to dwie inne bajki.
woj_tas
Cytat(marekmm @ 25.07.2010, 12:39:19 ) *
Tak się składa że ja tak pozycjonowałem stronę i w ciągu 2 miesięcy moja strona znajdowała się w TOP 15 więc wyrażam opinie na swoim doświadczeniu smile.gif. A każdy ma inne teorie na temat pozycjonowania więc nie ma sensu na takie tematy dyskutować bo zawsze inni uważają się zawsze za mądrzejszych niż są smile.gif

Dokładnie, dlatego popraw swojego poprzedniego posta i napisz: Ja pozycjonowałem swoją stronę katalogami oraz preclami i udało mi się osiągnąć top 15 winksmiley.jpg

Wracając do tematu. Są dwie (a pewnie więcej) rzeczy którymi można w prosty sposób podbić pozycje: nazwa domeny oraz tytuł (<title> w html winksmiley.jpg ).
tehaha
niestety prawda jest taka, że samodzielnie możesz sobie wypozycjonować stronę tylko na takie frazy, które nie wiele dadzą Ci pożytku, katalogowanie i preclowanie nie daje już takich rezultatów jak kiedyś, z 3 lata temu sam bawiłem się w to i kilka stronek udało mi się wynieść na TOP5, ale nie były to konkurencyjne frazy(potem po 4 miesięcznej zabawie w katalogowanie i preclowanie na trudniejsze frazy i zerowym efekcie dałem se spokój, bo to gorsze od ruletki), dzisiaj pozycjonuje się już tylko przez rozbudowane zaplecze tematyczne, krótko mówiąc stronę która ma być pozycjonowana podpinasz do setek stron z treścią powiązaną z frazą kluczową, każda z innego IP a do tego potrzebowałbyś dużego kapitału.
Właściwie to jedyne co leży w Twoim zasięgu i może przynieść jakiś efekt to pozycjonowanie Long Tail, czyli pozycjonowanie strony na setki bardzo prostych fraz, tutaj masz bardzo ciekawy(aczkolwiek troszkę stary) wykład o zasadach pozycjonowania w sieci http://video.google.com/videoplay?docid=7083545419751446675#
mrk9109
dzieki wielkie czyli 1 slowem podsumowujac jak najwiecej linkow ma prowadzic do twojej www questionmark.gif tongue.gif czyli umieszczanie stron w katalogach itp page rank ....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.