ReBeLs513
7.08.2010, 19:23:42
Pomoże ktoś w konfiguracji serwera?
P.S. Odwdzięczę się klikając w "Pomógł".
To powiem tylko, że wybrałeś fatalnie. Jest to projekt baaaardzo stary i główna instalka jest nieaktualizowany od dawna. Są paczki aktualizujące, ale także ich świeżość wiele pozostawia do życzenia.
Zmień na sensowniejszego WAMP lub XAMPP w pierwszej kolejności
ReBeLs513
8.08.2010, 08:07:06
Pobrałem WAMPa. Jak włączyć obsługę htaccessa?
Z góry dzięki.
Moduł mod_rewrite włącz. W WAMP wszystko możesz wyklikać, a właczanie modułów jest dziecinnie proste. Poklikaj sobie przy ikonce WAMPa w systrayu koło zegara
ReBeLs513
8.08.2010, 15:05:26
i mam problem... zainstalowałem ponownie wampa, bo nie wiem jak skonfigurowac maila... Mam wpisać prawdziwego maila czy nazwa@localhost??
W przypadku localhosta co to za różnica? I tak przecież nie będziesz chyba wysyłał maili?
ReBeLs513
8.08.2010, 15:37:54
w tym problem, że mam zamiar:) Możesz mi podpowiedzieć, jak ustawić hasło do PHPmyAdmin?
A wejść na stronę dokumentacji phpmyadmin to nie łaska? Ja rozumiem, że w obecnych czasach wszyscy mają mniejszego lub większego lenia, ale nie przesadzajmy... Takie rzeczy sam sprawdzać powinieneś zanim zadasz pytanie z kategorii: "By trafić do kibla to muszę czy nie ściągnąć bieliznę?"
ReBeLs513
8.08.2010, 16:00:42
bylem juz tam i wyskoczyl mi blad;// temu pytam^^
w uprawnieniach mam uzytkownika dowolnego, localhosta i 127.0.0.1- w czym problem? Po ustawieniu hasła wywala mi błąd, że muszę pliki ini.php skonfigurować, jednak na bazach danych się w ogóle nie znam i z tym bledem jestem tutaj ^^
A my mamy zgadywać co walnąłeś nie tak przy swoich poprawkach? Ogólnie od łączenia z phpmyadmin jest taki fajny plik w jego katalogu o nazwie config.php

Tam masz grzebać.
ReBeLs513
8.08.2010, 16:15:35
Przy mailu pojawił mi się taki błąd: "Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "smtp.gg.pl" port 465, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in D:\webRBD\contacto.php on line 98" O co chodzi? Szukałem w ustawieniach ale zmiany portów nie zadziałały...
Czy tak trudno wpisać w google: WAMP SMTP ?
http://36flavours.com/2009/09/smtp-server-...ail-using-wamp/Przy czym to jest do maili wychodzących oczywiście. Gorzej gdy musisz się łączyć z serwerami mającymi uwierzytelnianie. Tutaj standardowa funkcja mail nie da rady bez wsparcia. Wtedy lepiej zdać się na biblioteki w stylu phpmailer czy swiftmailer.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.