Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]System newsów! Błąd
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maxiasty
Witam,
Przeszukując internet w celu znalezienia odpowiedniego systemu newsów znalazłem: http://www.hotscripts.pl/produkt-1599.html .
Postępując zgodnie z instrukcją jednak nie mogę go poprawnie skonfigurować...
Po wykonaniu funkcji include news.php w index.php wyskakuje mi błąd:

Warning: require() [function.require]: Unable to access /news/config.php in /www/*mojastr*/www/news/news.php on line 115

Warning: require(/news/config.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /www/*mojastr*/www/news/news.php on line 115

Warning: require() [function.require]: Unable to access /news/config.php in /www/*mojastr*/www/news/news.php on line 115

Warning: require(/news/config.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /www/*mojastr*/www/news/news.php on line 115

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '/news/config.php' (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /www/*mojastr*/www/news/news.php on line 115

Po przejściu do http://mojastr.pl/news/

Nadal pisze że Brak pliku konfiguracyjnego! Należy przeprowadzić instalację skryptu.

Mimo iż przeprowadziłem instalację a plik config jest już w folderze...

Proszę o pomoc...

PS. Wersja tego skryptu jest w pełni darmowa... tylko trzeba dodać kto jest jego autorem.
lord2105
ustawiałeś CHMODY?
deadmen4
Nie może uzyskać dostępu do pliku config. Tak jak pisał poprzednik, należy ustawić odpowiedni CHMOD temu plikowi.

PS. W instrukcji instalacji powinno o tym pisać! dry.gif
maxiasty
Oczywiście że ustawiłem... na 666 i na 777 i nic...
everth
Żadne chmody ci nie pomogą -> problem leży w skrypcie i tym jak ustala ścieżki do zasobów (używa zmiennej PATH_TRANSLATED). Poszukaj sobie innego skryptu.
maxiasty
Rozumiem.. dzieki za info... Mogłby ktoś polecić jakiś działający skrypt do systemu newsów? Chodzi mi o taki w którym można również dodawać obrazki...
Od rana szukam i co znajdę to albo nie działa albo nie ma obrazków...

Czy byłby ktoś na tyle wspaniałomyślny i mi podał jakiś system newsów z obrazkami? Może być w oparciu o MySQL. Sam umiem zrobić taki, lecz bez obrazków... więc szukam jakiegoś rozwiązania...
Maxik
Spróbuj z CuteNews http://cutephp.com/
maxiasty
Właśnie próbuję... po zainstalowaniu CuteNews i po zalogowaniu wyświetla mi:

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /www/*mojastr*/www/cutenews/inc/functions.inc.php on line 289

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /www/*mojastr*/www/cutenews/inc/functions.inc.php on line 289

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/*mojastr*/www/cutenews/inc/functions.inc.php:289) in /www/powolanie/www/cutenews/index.php on line 90

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/*mojastr*/www/cutenews/inc/functions.inc.php:289) in /www/powolanie/www/cutenews/index.php on line 96

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/*mojastr*/www/cutenews/inc/functions.inc.php:289) in /www/powolanie/www/cutenews/index.php on line 97

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /www/*mojastr*/www/cutenews/index.php on line 241

Niby jest panel admina ale po kliknieciu czegokolwiek przerzuca do strony logowania i tak w kółko...
MacDada
Wordpress – słynna instalacja w 5 minut i jeszcze nigdy nie miałem z tym problemów. Oczywiście są takie rzeczy jak upload fotek.
Ramzaa
Mógłbym napisać dla Ciebie prosty system dodawania newsów + zarządzanie nimi za 2x karty orange po 5zł biggrin.gif
Zainteresowany? Wal na PW smile.gif
maxiasty
WordPress - fajny system... ale to jak bym od nowa robił stronę... a ja już mam gotowy design i wszystko skończone tylko w miejscu newsów na stronie głównej potrzebuje system z obrazkami i opcją czytaj więcej...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.