IceManSpy
22.08.2010, 01:12:52
Witam
Mam takie pytanie. Jaki wpływa na wyszukiwarkę mają dane pobierane z bazy? Czy one zawsze są widoczne w wyszukiwarce? Otóż chcę na stronie zrobić wyświetlanie danych pracowników, gdzie będzie imię, nazwisko, nr tel i e-mail ale nie chce, aby wyszukiwarki to zapisywały sobie. Chcę, aby dane były tylko w obrębie strony. Jak takie coś zrobić?
Czy wystarczy np autoryzacja, że jeśli ktoś się nie zaloguje na daną stronę to przekieruje np na główną? Ale chciałbym, aby np po przesłaniu linka, w którym będzie np nr ID pracownika ktoś mógł go zobaczyć. Ale tylko w ten sposób, nie przez wyszukiwarkę! Jak to zrobić?
devnul
22.08.2010, 02:00:09
jeżeli przez wyszukiwarkę rozumiesz google a nie to że jakieś spamboty zindeksują Ci maile i inne dane to logowanie jest zbędne zainteresuj się znacznikiem
noindexno i chyba (zdecydowanie) nie ten dział to raz a dwa to było nie raz nie dwa
IceManSpy
22.08.2010, 10:12:50
Nie wiedziałem jaki dział, więc wybrałem ten, jako neutralny. Chodzi mi o to, że mam np taką stronę www.mojastrona.pl/dane_pracownikow i na ten stronie są wszystkie dane , czyli imię, nazwisko itd. I chcę zrobić tak, aby google nie przeszukiwało tej strony i nie indexowało jej. Tak samo jak zrobię podstronę do konkretnej osoby tzn www.mojastrona.pl/jan_kowalski to chcę, aby tak samo się działo jak ze stroną ogólną. jan_kowalski będzie podawany przez GET i link przerobiony za pomocą mod_rewrite.
devnul
22.08.2010, 11:15:38
podałem Ci rozwiązanie, wystarczy wejść w link przeczytać i skorzystać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.