Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][MySQL][PHP]Wyświetlanie rekordów MySQL i generowanie podstron
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adi456
Witam

Mam problem, przy wyświetlaniu pewnej ilości rekordów z pól tabelki chciałbym obok umieścić link który zawierał by resztę pól np coś na nasadzie w 1 lini mam wyświetlone z 15 pól i chciałbym np 10 pozostawić bez zmian a po kliknięciu w link pokazywały by się pozostałe 5.

rozwiązanie które stosuje obecnie jest beznadziejne ale pełni swoją funkcje i chciałbym to zautomatyzować

obok wyników 10 pól umieszczam link
  1. <a href=".$id.">opis</a>

tylko muszę tworzyć każdą podstronę np ukazuje mi się 10 pól z id 123 i żeby link działał to muszę ręcznie utworzyć stronę o nazwie 123 i tam dodać treść z pozostała ilością pól.

Proszę o pomoc

P.S. nie wiem czy nie mylę pojęć: tabela, pole, rekord
zakręcony
Nie wiem czy dobtze rozumiem założenia, ale czy nie chodzi o stronicowanie?
adi456
Nie wiem czy da się to zastosować ponieważ z tego co doczytałem stronicowanie polega na wyświetlaniu wyników na kilku stronach a mi chodzi o to żeby część pól z tabeli wyświetlać normalnie a część po kliknięciu w odnośnik i nie chodzi mi o ilość tylko konkretne pola

przypuśćmy że tabela składa się z 5 pól
mniej więcej miało by to wyglądać tek:

id=1 rekord rekord link (po kliknięciu w link -> id=1, rekord, rekord, rekord, rekord)
id=2 rekord rekord link (po kliknięciu w link -> id=1, rekord, rekord, rekord, rekord)
id=3 rekord rekord link (po kliknięciu w link -> id=1, rekord, rekord, rekord, rekord)
id=4 rekord rekord link (po kliknięciu w link -> id=1, rekord, rekord, rekord, rekord)
id=5 rekord rekord link (po kliknięciu w link -> id=1, rekord, rekord, rekord, rekord)

po kliknięciu w link mam na myśli otwarcie nowej strony w której będzie znajdywał się dany rekord z wszystkimi polami
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.