Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML]Jak umieścić na stronie status postępu ładowania strony?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
poli25
Jak umieścić na stronie status postępu ładowania strony np procentowy ale nie koniecznie.
P.S. moze byc coś takiego np. kiedy klikam na stronie forum.php.pl edytuj-> szybka edycja to wtedy pojawia sie cos takiego.
lord2105
użyj setInterval() w JS wyświtl obrazek.gif z loadingiem i poźniej to co chcesz tongue.gif
poli25
Cytat(lord2105 @ 27.09.2010, 09:13:15 ) *
użyj setInterval() w JS wyświtl obrazek.gif z loadingiem i poźniej to co chcesz tongue.gif
nie wiem o co chodzi ale to wtedy bedzie mi sie cos pojawiac tylko w pasku stanu? bo ja bym chciał np na srodku strony procentowy postep ladowania strony i np mam gif (napis php5) i w nim 4 litery i zeby

po 25% zaladowania strony pojawila sie litera p po
po 50% zaladowania strony pojawila sie litera ph po
po 75% zaladowania strony pojawila sie litera php po
po 100% zaladowania strony pojawila sie litera php5 po
winksmiley.jpg ale nie w pasku stanu tylko na stronie tak podobnie jak przy zatwierdzaniu edycji postu tutaj na forum
lord2105
nawet nie sprawdziłeś w google tego co Tobie napisałem i snujesz jakieś dziwne wnioski... setInterval to funkcja JS do odliczania czasu czyli np pokazujesz w jakims divie loading.gif na setInterval(1000) i pasuje, a później redirect na docelowa strone
poli25
Cytat(lord2105 @ 27.09.2010, 09:49:49 ) *
nawet nie sprawdziłeś w google tego co Tobie napisałem i snujesz jakieś dziwne wnioski... setInterval to funkcja JS do odliczania czasu czyli np pokazujesz w jakims divie loading.gif na setInterval(1000) i pasuje, a później redirect na docelowa strone

owszem sprawdziłem ale nie jestem biegły w js a w tych przykładach co były to tylko sekundy uciekały w pasku stanu ;(
lord2105
http://www.reconn.us/content/view/37/47/
poli25
chciałem jeszcze zeby procenty pokazywalo ale z tego co czytam to trudno osiagnac ale jestem zadowolony z tego winksmiley.jpg z poczatku myslałem ze nie działa ale za szybko sie zdjecie ładowało winksmiley.jpg musiałem pociagnac jeszcze kilka innych z roznych miejsc winksmiley.jpg dzieki i pozdrawiam

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.