Witam.

chciałem stworzyć animowaną witrynę internetową. Nie znam Flasha. Po wielu przygodach z próbą zoptymalizowania kodu (CSS/JS/HTML) tak aby działał w każdej ze znaczących przeglądarek internetowych (IE/FF/Opera/Chrome) udało mi się dojść do miejsca w którym wszystkie animacje są odtwarzane w odpowiednim momencie.

Ze względu na ograniczenia GChrome i Explorera musiałem zrezygnować w nich z animowanego menu. Używam jednak preloadera (w postaci zwykłego gifa : D) .... Gif odtwarza się okropnie wolno! Powiedziałbym, że z razy wolniej niż w każdej innej przeglądarce. Czy ten problem da się jakoś obejść? Czy jest jakaś komenda, która przyśpiesza animację gifa? Gryzie mi się to innymi ładującymi się na początku elementami (JS), które ładują się określoną ilość czasu i chciałbym aby ten gif (tak jak w każdej innej przeglądarce) odtwarzał się w podobnym tempie w jakim ładowane są te elementy. Mam nadzieję, że nie namieszałem : ) . Pozdrawiam.

Doprecyzuję: Rozumiem, że szybkości odtwarzania animacji nie można zwiększyć na siłę; ale może da się jakoś wymusić na określonych przeglądarkach pomijanie części klatek gifa? To przyśpieszyłoby jego animację.