Chciałbym móc robić kopie bezpieczeństwa. Już mam skrypcik, który kopiuje mi moje bazy danych do innej bazy danych, ale obydwie są na tym samym serwerze. Jako, że mam ostatnio problemy z moją firmą hostingową, chciałbym również robić kopie do plików, które sobie będę potem gdzieś kopiował (poza serwer).
Oczywiście pierwsze wyniki w googlu to kwerenda SELECT * INTO OUTFILE, i oto moja funkcja:
function CopyTableToFile($tableName){ $backupFile = "backup/$tableName.sql"; $query = "SELECT * INTO OUTFILE '$backupFile' FROM $tableName"; }
Tyle, że nie działa... błąd:
"Access denied for user 'moja_nazwa_usera_bazy_danych'@'localhost' (using password: TAK)"
(username, hasło - to wszystko jest prawidłowe). Inne kwerendy działają ok, np:
ps. Wcześniej jest wywoływana funk. mysql_select_db więc jest wybrana właściwa baza. Tak więc pewnie problem z "select * into outfile".
Robienie "export" w phpMyAdmin też nie działa - kopiowane jest tylko ileś tam MB z bazy (co stanowi 30% całej bazy) i na tym koniec, bez żadnego wyświetlonego błędu.
Chciałbym zakończyć współpracę z moją firmą hostingową, no ale najpierw muszę zrobić kopie baz danych na mój komputer, no i nie wiem jak.
Bardzo mi zależy na czasie