Link do przygotowanej strony z przykładem --Przykładowa strona--
W kodzie dla nie ściągających stronę mianowicie mam tak:
STR GŁÓWNA
<menu główne> <body> <ul> <li id="current" class="active"><a href="index.php?id=srona1" target="_self"><span>strona 1</span></a></li> <li class="normal"><a href="index.php?id=strona2" target="_self"><span>strona 2</span></a></li> <li class="normal"><a href="index.php?id=strona3" target="_self"><span>strona 3</span></a></li> </ul> <część strony i miejsce na tekst gdzie będą inkludowane pliki z zewnątrz tutaj strona 1 2 i 3> <?php $id=$_GET['id']; include("strona1.php"); } if($id=="strona2"){ include("strona2.php"); } if($id=="strona3"){ include("strona3.php"); } ?> <koniec includa> </body> <koniec strony>
.....
Jak tutaj ustalić aby zmienna w którą się kliknie wyświetlała aktywną część? Wstawić zmienną np $wybrana która będzie wklejać tekst "current" w sekcji id czyli nadawała odpowiedni kod CSS? tylko jak to zrobić aby po kliknięciu na link gdzie np "$id=="strona2" wskaże iż $wybrana była równa current przy danym wyborze?
<li id="$wybrana"><a href="index.php?id=srona1" target="_self"><span>strona 1</span></a></li>
<li id="$wybrana"><a href="index.php?id=strona2" target="_self"><span>strona 2</span></a></li>
<li id="$wybrana"><a href="index.php?id=strona3" target="_self"><span>strona 3</span></a></li>
Nie wiem czy jasno to wytłumaczyłem ale na przykładowej stronie widać że w menu się nie zmienia