Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] jak wyświetlać dane na bierząco?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mat_91
Sorry za temat ale miejsca mało a nie wiedziałem jak to dokładnie nazwać.
Otóż, mam sobie skrypt który pobiera plik na serwer a później wysyła go dalej, problem w tym że teraz wygląda to tak że w momencie uruchomienia skryptu jest on generowany tak długo jak długo jest pobierany i wysyłany plik, a dopiero po tym czasie jest wyświetlana strona z informacjami zwróconymi przez funkcje.
Chodzi o to że mam funkcję która np pobiera plik i wysyła go dalej na kilka serwerów, tylko że u mnie po uruchomieniu skryptu on sie generuje np 5 minut po czym dostaje:
plik pobrany
plik wyslany na serwer x
plik wyslany na serwer y
itp...
wszystkie odpowiedzi dostaję od razu.

A jak zrobić aby to wyglądało tak że gdy pobierze plik to wyświetli informację że plik pobrany, gdy wyśle plik na jakiś serwer to dostanę informację że plik wysłany itp?

Chcę uzyskać efekt podobny jak np w konsoli systemowej, gdy wpisze jakieś polecenie to dostaje odpowiedź, gdy odpowiedzi jest kilka to dostaje je jedną po drugiej, często w różnych odstępach czasowych (np gdy jakaś funkcja się wykonuje długo) a nie wszystko na raz gdy wykona się wszystko.
Czy w PHP da rade w ogóle coś takiego wykonać? Jak to zrobić?
flashdev
http://php.net/manual/en/function.flush.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.