Zamiast otrzymać normalne wyniki moich zapytań do bazy, otrzymuję pustą stronę. Zauważyłem, że jeśli ograniczę zapytanie do bazy do tylko jednej kolumny np "select nazwa from klienci" to nie otrzymuję pustej strony, a "nazwa" ( echo $wiersz['nazwa']; ) wyświetla się normalnie. Natomiast jeśli chcę pobrać dane z kilku wybranych kolumn lub z wszystkich (select * ...) i wyświetlić wybrane, to właśnie dostaję pustą stronę. Potrafię jedynie wyświetlić dane z jednej kolumny tabeli, a jak chcę np nazwę i adres to już niestety nie daje rady. Gdzieś musi być błąd.. Będę wdzięczny za pomoc w jego odnalezieniu. Oto kod:
<?php @ $polaczenie = new mysqli('localhost', 'user', 'haslo', 'nazwa_bazy'); if (mysqli_connect_errno()) { exit; } $zapytanie = $polaczenie->query("SELECT * FROM klienci"); while($wartosci = $zapytanie->fetch_assoc()) { echo '<tr><td>' . $wartosci['klientid'] . '</td><td>' . $wartosci['nazwa'] . '</td><td>' . $wartosci['adres_ul'] . '</td><td>' . $wartosci['adres_m'] . '</td></tr>'; } ?>
próbowałem też takim sposobem:
<?php @ $db = new mysqli('localhost', 'user', 'haslo', 'nazwa_bazy'); $zapytanie = "select nazwa, adres_ul, adres_m from klienci"; $wynik = $db->query($zapytanie); $ile_znalezionych = $wynik->num_rows; for ($i=0; $i < $ile_znalezionych; $i++) { $wiersz = $wynik->fetch_array(); } $wynik->free(); $db->close(); ?>