Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript][PHP]Wstawianie nazwy użytkownika i hasła do pola input panelu logowania np. jakiegoś CMS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ravns
Witam wszystkich, nie wiem czy dobrze się wyraziłem, ale mam takie pytanko... załóżmy, że mam wczytywane z bazy dane: nazwę użytkownika i hasło do systemu cms - to odbywa się w pliku np. dane.php

Teraz będąc w tym pliku i widząc te dane oprócz tego chciałbym, aby tam był jakiś link, button przekierowujący mnie na stronę o adresie:
www.mojblog.wordpress.pl/wp-admin (czy jakiś inny system z formularzem logowania),

lecz aby dane które znam dla tego bloga czyli nazwa użytkownika i hasło zostały uzupełnione w polach input tego okna logowania panelu administratora.
Proszę o podpowiedź jak mógłbym to rozwiązać?

Myślałem sobie o np. pobraniem strony file_get_contents i może jakimś tam skryptem JS wstawienie tych danych przy wczytywaniu, no nie wiem jak to ugryźć, a ciekawi mnie czy można to jakoś wykąbinować....

Dodam tylko, że coś kiedyś widziałem podobnego tzn. pewien link zawierające parametry, które powodowały przejście do nowego okna z adresm URL bazy i zalogowanie do niej (phpmyadmin) - zdaje się, że był to Webas, lecz np już na innym serwerze nie działało mi to, a szkoda.

pozdro smile.gif
CuteOne
google -> cURL
ravns
Zrobiłem coś takiego:

1. $post_fields['log'] = 'admin';
  2. $post_fields['pwd'] = 'haslo';
  3. $curlr = curl_init( 'http://www.blog.eu/wp-login.php' ); // lub h t t p://www.blog.eu/wp-admin/
  4. curl_setopt( $curl, CURLOPT_POST, TRUE );
  5. curl_setopt( $curl, CURLOPT_POSTFIELDS, $post_fields );
  6. curl_setopt( $curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, TRUE );
  7. echo $content = curl_exec( $curl );
  8. curl_close( $curl );

lecz pojawiają się mi błędy na lokalu:
Warning: curl_setopt() expects parameter 1 to be resource, null given

a na serwerze:
Warning: curl_setopt(): supplied argument is not a valid cURL handle resource in

W każdym razie ani się nie wpisały dane w formularz ani nie zostałem zalogowany, proszę o pomoc.

Info: Formularz logowania bloga wp ma pola name: log i pwd
<input type="text" name="log" id="user_login" class="input" value="" size="20" tabindex="10" />
<input type="password" name="pwd" id="user_pass" class="input" value="" size="20" tabindex="20" />

Czy możesz mi podrzucić lekką podpowiedź? smile.gif
CuteOne
literówka

$curlr = curl_init( 'http://www.blog.eu/wp-login.php' ); // lub h t t p://www.blog.eu/wp-admin/
curl_setopt( $curl, CURLOPT_POST, TRUE );
ravns
fakt, za dużo o jedną literkę.

Teraz jest sytuacja taka, że nie ma błędów, ale w zamian mam pustą stronę, tzn. coś się tam skrypt przeładował, ale nic nie zostało wyświetlone, czy coś jeszcze brakuje?
mam echo $content;

Ponawiam prośbę smile.gif czy jest ktoś w stanie mi pomóc w tej kwestii questionmark.gif

Czy zna ktoś na to odpowiedź ?? Może mnie pokierować, bo dla znających temat nie jest to trudne?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.