Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ostylowanie iframe facebooka
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
duch4ever
Witam, każdy na pewno widział iframe facebooka, ze zdjęciami itp. Mam problem ze zmianą koloru border na samej górze tego okienka. Tzn w CSS wiem jak to zrobić ale iframe nie reaguje na żadne zmiany :/
flashdev
Cytat(duch4ever @ 17.11.2010, 22:14:50 ) *
Witam, każdy na pewno widział iframe facebooka, ze zdjęciami itp. Mam problem ze zmianą koloru border na samej górze tego okienka. Tzn w CSS wiem jak to zrobić ale iframe nie reaguje na żadne zmiany :/

I nigdy nie będzie, skoro jej zawartość jest pobierana z innej strony.
duch4ever
Ja rozumiem ale widziałem przykłady gdzie działa stylowanie dla iframe... żaden znacznik typu !important itp nie pomoże?
flashdev
Cytat(duch4ever @ 17.11.2010, 22:58:36 ) *
Ja rozumiem ale widziałem przykłady gdzie działa stylowanie dla iframe... żaden znacznik typu !important itp nie pomoże?

Więc wzoruj się na nich. Lub może pokaż nam ten przykład.
duch4ever
To można formatować przez CSS czy nie? Bo pierwsze napisałeś że nie a teraz pytasz o przykład... mam na localhost
flashdev
Cytat(duch4ever @ 18.11.2010, 00:11:43 ) *
To można formatować przez CSS czy nie? Bo pierwsze napisałeś że nie a teraz pytasz o przykład... mam na localhost

Odwracając Twoje pytanie. To widziałeś te przykłady, czy nie?
duch4ever
Nom widziałem, ale w sieci różne rzeczy są nie koniecznie zawsze prawdziwe smile.gif
Gdybym był pewien i u siebie to sprawdził nie pytał bym blinksmiley.gif
Chcę się dowiedzieć jeśli można to zrobię jeśli nie to szkoda mojego czasu..
Gryf
Z tego co pamiętam to musisz wstawić like box'a na strone przy pomocy FBML'a
i dodać atrybut css wskazujący na styla. Dodaj jeszcze !important przy właściwościach które chcesz zmienić.
zegarek84
Cytat(duch4ever @ 18.11.2010, 00:11:43 ) *

ograniczenie z iframe jest podobne jak z AJAX - dostęp do treści przez skrypty JavaScript masz tylko na tej samej domenie [subdomeny mogą być różne] - lub jeszcze jeśli to Twoja strona ale na innej domenie to można by spróbować kilka tricków na współpracę JavaScript... i jeszcze to co pogrubiłem - o ile pamiętam na localhost większość tych zabezpieczeń jest wyłączonych i jest szansa, że możesz mieć dostęp do tego ifram'a - ale to zależy od przeglądarki - na 99% [pamięć bywa ulotna ;p] co do AJAX'a na localu to ograniczenie dla którejś lub wszystkich przeglądarek jest zniesione
Cytat

nie każdy ;p - może jeszcze jakieś api udostępniająquestionmark.gif... - przez css możesz ale musisz go załączyć do iframe - a konkretniej do window w iframe... - ale jak pisałem wyżej nie zawsze i w tym przypadku raczej nie będziesz miał dostępu...
Mephistofeles
Wykorzystaj XFMBL i JavaScript SDK zamiast iframe, powinno się dać stylować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.