W którym miejscu dajesz include? pomiędzy znacznikami <div> </div> ? Gdy robiłem tak:
Kod
<div id="cokolwiek"> <?php include("xxx.php"); ?> //np. sam tekst odpowiedniej podstrony </div>
to strona wyświetlała się prawidłowo.
Gdy natomiast dawałem include tak:
Kod
<div id="cos"> tekst </div> <?php include("xxx.php"); ?> //i w tym xxx.php bylo jakies inne div
to pod IE bywało dziwnie i to nie był problem CSS.
Mam nadzieję, że pomogłem.
Adikss
19.11.2010, 18:06:29
W tym problem, że nie używam w ogóle include, wartości są przekazywane przez pola ukryte
tomkowy
19.11.2010, 21:57:17
w ktorym IE? bo w 8 dziala normalnie jakos.
Havis
20.11.2010, 14:23:37
Jeśli rozjeżdża Ci się strona tylko pod IE6 to nie masz się czym przejmować i nie zawracaj sobie tym głowy.
PiterosWeb
20.11.2010, 19:15:56
Nie ma co się tym przejmować IE to jest coś czego nie można nazwać przeglądarką panują w niej jej własne zasady, w małym stopniu ma zgodność z W3C. Można sobie z tym poradzić w taki sposób że zrobić skrypt w JS który będzie nam sprawdzać jaką mamy przeglądarkę czy MSIE czy inną i po prostu zrobić dwa style jeden do MSIE a drugi do innych przeglądarek i ten skrypt ładował by odpowiedni styl.
Mephistofeles
20.11.2010, 20:10:02
Nie generalizujmy, IE 9 jest już nowoczesną przeglądarką, IE 8 też nie jest zły.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.