Mam problem z logowaniem admina.
W pliku login.php umiescilam kod:
if ($_POST['login']=='admin'and $_POST['haslo']=='admin') { }
ale chcialabym , aby pobieral zaszyfrowane haslo admina, ktore mam w bazie danych.
Może cie mi pomóc...
if ($_POST['login']=='admin'and $_POST['haslo']=='admin') { }
{ echo'<h3>Zostałeś poprawnie zalogowany <br /> Teraz możesz zająć się porządkiem na stronie :) </h3><br />'; } else { }
if ($_POST['login']==$login and $_POST['haslo']==$haslo){ include('admin/admin.php'); }
$_SESSION['admin'] = true; }
<?php { exit; } // dalsza czesc panel_admin.php ?>
<?php include ('db.php'); { $id=$_POST['id']; $login = $_POST['login']; $haslo = $_POST['haslo']; // sprawdzamy czy wszystkie dane zostały podane { } else { // filtrujemy dane // kodujemy hasło // sprawdzamy czy istnieje użytkownik z takim loginem i hasłem else { // dodajemy wynik zapytania do tablicy // ustawianie sesji że użytkownik jest zalogowany $_SESSION['logged'] = true; // dodawanie do sesji loginu $_SESSION['login'] = $row['login']; $_SESSION['id'] = $row['id']; } } } // sprawdzamy czy user jest już zalogowany { $_SESSION['admin'] = true; } // wyświetlamy userowi jego dane $zapytanieSelect="SELECT ostatnie_log FROM uzytkownicy WHERE login='$login'"; echo' <form action="wyloguj.php" method="post" > <a href="edytujprofil.php">Edytuj profil</a><br/> <a href="dodajplik.php">Dodaj pliki</a><br /> <a href="dodajkomentarz.php">Dodaj komentarz</a><br /> <a href="wiadomosci/dodajwiadomosc.php">Prywatne wiadomości</a> <p> <input type="submit" name="Wyloguj" value="Wyloguj" size="20" class="button"> </p> </form>'; } // rozłączenie z bazą danych ?>
<?php include ('db.php'); { $id=$_POST['id']; $login = $_POST['login']; $haslo = $_POST['haslo']; // sprawdzamy czy wszystkie dane zostały podane { } else { // filtrujemy dane // kodujemy hasło // sprawdzamy czy istnieje użytkownik z takim loginem i hasłem echo '<h3> Niestety podałeś niepoprawne dane!</h3> <meta http-equiv="refresh" content="3; URL=../index.php">'; else { // dodajemy wynik zapytania do tablicy // ustawianie sesji że użytkownik jest zalogowany $_SESSION['logged'] = true; // dodawanie do sesji loginu $_SESSION['login'] = $row['login']; $_SESSION['id'] = $row['id']; } } } // sprawdzamy czy user jest już zalogowany { // wyświetlamy userowi jego dane $zapytanieSelect="SELECT ostatnie_log FROM uzytkownicy WHERE login='$login'"; echo' <form action="wyloguj.php" method="post" > <a href="edytujprofil.php">Edytuj profil</a><br/> <a href="dodajplik.php">Dodaj pliki</a><br /> <a href="dodajkomentarz.php">Dodaj komentarz</a><br /> <a href="wiadomosci/dodajwiadomosc.php">Prywatne wiadomości</a> <p> <input type="submit" name="Wyloguj" value="Wyloguj" size="20" class="button"> </p> </form>'; } else { { $_SESSION['admin'] = true; } } // rozłączenie z bazą danych ?>
<?php include ('db.php'); { $id=$_POST['id']; $login = $_POST['login']; $haslo = $_POST['haslo']; // sprawdzamy czy wszystkie dane zostały podane { } else { // filtrujemy dane // kodujemy hasło // sprawdzamy czy istnieje użytkownik z takim loginem i hasłem if(!mysql_num_rows($result)) echo '<h3> Niestety podałeś niepoprawne dane!</h3> <meta http-equiv="refresh" content="3; URL=../index.php">'; else { // dodajemy wynik zapytania do tablicy // ustawianie sesji że użytkownik jest zalogowany $_SESSION['logged'] = true; // dodawanie do sesji loginu $_SESSION['login'] = $row['login']; $_SESSION['id'] = $row['id']; } } } // sprawdzamy czy user jest już zalogowany { // to przenosi admina do panel_admin.php $LOGIN_ADMINA = 'admin'; if ( $LOGIN_ADMINA == $_SESSION['login'] || $_SESSION['admin'] == true ) { $_SESSION['admin'] = true; exit; } // wyświetlamy userowi jego dane $zapytanieSelect="SELECT ostatnie_log FROM uzytkownicy WHERE login='$login'"; echo '<form action="wyloguj.php" method="post" > <a href="edytujprofil.php">Edytuj profil</a><br/> <a href="dodajplik.php">Dodaj pliki</a><br /> <a href="dodajkomentarz.php">Dodaj komentarz</a><br /> <a href="wiadomosci/dodajwiadomosc.php">Prywatne wiadomości</a><p> <input type="submit" name="Wyloguj" value="Wyloguj" size="20" class="button"> </p></form>'; } // rozłączenie z bazą danych ?>