babelek
24.11.2010, 14:21:50
Mam mały problem tpsa niestety ma właczoną dyrektywę safe_mode=on a nie zauważyłem a gośc który tworzy nam serwis www zapisał w umowie że powinna być off. Jedno z drugim mi się gryzie nie wiem co dalej robić przecież postawienie tego na zewnętrznym serwerze też będzie kosztować (pewnie ok 500 zł.) Czy jeśli gośc upiera się że może być tylko safe-mode=off to nic nie da się z tym zrobić ? Jako laik nie wiem co to jest i dlatego chciałbym zapytać za co odpowiada i czy jest tak ważna że musi być wyłączona. Dziwne jest dla mnie to zwłaszcza że na serwerach tpsa stoi tak licze przynajmniej z 1000 stron
Fifi209
24.11.2010, 15:19:20
Wszystko zależy od skryptu, nic więcej nie napisałeś to jak mamy udzielić odpowiedzi?
kiler129
24.11.2010, 21:29:37
Serwery TPSA to szajs - nadaje się na wizytówkę to primo.
Seco to to że safemode to relikt ze starych czasów i sam bym się nie podjął pisania pod safemode=on
A trito to hosting kosztuje po 50zł/rok
Brick
24.11.2010, 22:07:29
Popieram - serwery TPSA do niczego się nie nadają, marnie to działa i jak widać oprogramowanie nie jest aktualizowane na bieżąco. PHP z włączonym Safe Mode to przeżytek. Kiedyś coś takiego wymyślono ale wyszło z tego więcej szkód niż pożytku.
Wykup normalny hosting. Cena roczna od 50 do 100 zł.
Safe mode bardzo przeszkadza, nie dziwię się że gość ma tak w umowie (dobra myśl, dopiszę do swojego wzoru też).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.