Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt + mysql problem z konfiguracją
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
janko23
Witam wszystkich , to mój pierwszy post na forum więc o wyrozumiałośc . Mój problem polega na ,zaczne od początku:
posiadam serwer w masternet. Na serwer do katalogu public_html wrzuciłem skrypt .Ten serwer obsługuje 5 baz mysql. Po stworzeniu baz ,nazwa hasło itp. nie potrafię tego powiązać ze skryptem. Po wejściu na stronę przez internet i przeglądarkę pojawia mi się
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[APACHE] pobierz, plaintext
  1. Warning: mysql_pconnect() [function.mysql-pconnect]: Access denied for user '0'@'localhost' (using password: NIE) in /home/KONTA/WWW/PREMIUM/j/janko/_public_html/includes/config.inc.php on line 93
  2.  
  3. Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: Access denied for user 'janko'@'localhost' (using password: NIE) in /home/KONTA/WWW/PREMIUM/j/janko/_public_html/includes/config.inc.php on line 97
  4.  
  5. Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: A link to the server could not be established in /home/KONTA/WWW/PREMIUM/j/janko/_public_html/includes/config.inc.php on line 97
  6.  
  7. Warning: require(./phpAdsNew/config.inc.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/KONTA/WWW/PREMIUM/j/janko/_public_html/includes/config.inc.php on line 208
  8.  
  9. Warning: require(./phpAdsNew/config.inc.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/KONTA/WWW/PREMIUM/j/janko/_public_html/includes/config.inc.php on line 208
  10.  
  11. Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required './phpAdsNew/config.inc.php' (include_path='.:/usr/local/php5_2_10_fcgi/lib/php') in /home/KONTA/WWW/PREMIUM/j/janko/_public_html/includes/config.inc.php on line 208

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
z tego co dowiedziałem się mam edytować plik config.inc.php z katalogu includes

i tu jest pytanie co i gdzie mam wpisać .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Najprawdopodobniej mam błąd w

1. //-- Database connection
  2.  
  3. if(!mysql_pconnect($DbHost,$DbUser,$DbPassword))
  4. {
  5. $NOTCONNECTED = TRUE;
  6. }
  7. if(!mysql_select_db($DbDatabase))

i pytanie laika
czy nawiasy i dolarki zostawiam ? i wpisuje nazwę serwera bez ''db'' np. dbsql.nazwa serwera.pl albo dbnazwa użytkownika ,

Dziękuję za pomoc.
melkorm
  1. if(strpos($PHP_SELF,"admin/")){
  2. $password_file = "../".$include_path."passwd.inc.php";
  3. }else{
  4. $password_file = $include_path."passwd.inc.php";
  5. }

Z tego co wynika ze skryptu to w pliku passwd.inc.php powinieneś zdefiniować te zmienne:
  1. $DbHost,$DbUser,$DbPassword,$DbDatabase

P.S. Dodaj BBCode do post'a.
janko23
Teraz pojawia mi sie
  1. Parse error: syntax error, unexpected '"' in /home/KONTA/WWW/PREMIUM/j/janko/_public_html/includes/config.inc.php on line 93
thek
Janko... Poprawię Ci posty do właściwego bbcode, ale kolejne nie tak i będę posty kasował lub temat zamykał...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.