Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SMARTY] Przypisywanie wartości
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Szadow
Witajcie, dopiero uczę się smarty i mam pierwsze pytanie.
Robię mój pierwszy drobny CMS, chce by był on elastyczny i łatwo się robiło do niego style tylko że mam problem.

Mam sobie szablon strony i tam gdzie powinna być wartość strony dałem {$value}. I teraz to pytanie:
Czy jest w smarty łatwiejsza metoda generowania wartości niż $text = "..."; $text .= ""; ...assign("value",$text)? Nie jest to wygodne i zastanawiam się jak to zrobić by może te wartości treści były w innych plikach - np. jak na demotywatorach, jest Szablon strony i szablon demotywatora i wczytuje szablon "demotywatora" kilkanaście razy(tak myślę), i wciska go w treść.

Mam nadzieję że mnie rozumiecie. Z góry dziękuje.
ADeM
Przekaż do szablonu tablicę, a później wyświetl dane w pętli.
Szadow
Mam jeszcze pare pytań:

Wpadłem na pomysł aby w miejsce "Trresci" inkludować plik php, który się wszystkim zajmuje lecz czy to bezpieczne?

Jak zabezpieczyć zawartość folderu(pytam się by mieć 100% pewność) przed wejściem użytkownika? (chce zabezpieczyć przed pobraniem szablonu)

Czy nie będzie problemów jak dam "compiled templates" tam gdzie są zwykłe "templates"?

Z góry dziękuje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.