Mysql_num_rows liczy ile jest wierszy w wyniku, a jak wspomniałem jeśli zrobisz "Select count(coś tam) i dalej", to dostaniesz dokładnie jeden wiersz wyniku. Używanie jej więc w tym przypadku jest bezsensem. Gdybyś nie użył count w zapytaniu - to mysql_num_rows ma sens bo może zapytanie nie zwrócić pasujących wyników. Jeśli jednak na "SELECT count(coś)" się upierasz, to musisz ten rekord odebrać i odczytać co zwrócił. Ja zaproponowałem mysql_result z racji dostępu do wyniku od razu poprzez podanie wiersza i offsetu. Skoro jednak nie działa to obstawiam błąd skryptu, bo funkcję *_num_rows tylko najwięksi debile lub dowcipnisie by na serwerze blokowali. Sprawdź po kolei czy jest naprawdę wszystko w porządku, począwszy od połączenia z bazą, poprzez generowanie zapytania, potem to co zwraca baza. W ktorymś miejscu musi być byk. Ja obstawiałbym coś nie tak z zapytaniem. Die wywala skrypt i dlatego mysql_error wciska się do niego. Umieszczenie mysql_error gdzieś za wywołaniem die jest porównywalne do leżenia na rozebranych torach i czekanie aż przejedzie Cię pociąg

Innymi słowy spóźniłeś się ileś tam czasu i nie dojdzie do tego nigdy.