Nalafein
5.12.2010, 12:38:18
Witam wszystkich nie wiem czy dobry dział ale w dziale skrypt nie mogłem napisać nie wiem czemu. Chce się dowiedzieć jak napisać skrypt który miałby dodać opcję multiplayer do gry od czego zacząć ? jest to możliwe ? owa gra to morrowind. Pozdrawiam
Mephistofeles
5.12.2010, 13:02:16
Coś w ogóle pod kątem programowania umiesz? Jeśli nie wiesz od czego zacząć zapomnij o multiplayerze, to nie jest kwestia kilkunastu linijek kodu napisanych bez przemyślenia. Poza tym nie ma żadnego związku z PHP.
Cysiaczek
5.12.2010, 13:04:19
Jak napisać? Zwyczajnie. Siadasz na krześle, patrzysz w dotychczas napisany kod i się zastanawiasz, jak dużo i w jaki sposób go zmienić, aby nie zepsuć, a uzyskać efekt taki, że będzie można grać w wiele osób. Zapisujesz to sobie, robisz specyfikację zmian i kodujesz.
Jeśli spodziewasz się innej odpowiedzi, to wierz mi nie zdziwiłbym się, gdyby następne były ironiczne, albo wulgarne. 90% osób nie ma pojęcia co to jest ten Morrowind (ja słyszałem, ale to chyba gra na PC, a nie napisana w PHP). Jeśli wiec chcesz zmieniać kod źródłowy Morrowinda na PC, to w ogóle w złym dziale piszesz, obawiam się, że nawet na złym forum.
Jeśli jednak taka gra istnieje - napisana w języku PHP - to i tak nie wiem, czego się spodziewasz? Że ktoś w niedzielę usiądzie do kodu źródłowego tej gry i powie, gdzie co "wkleić", da jakieś "kody"?
Pozdrawiam.
P.S Przenoszę na yyy... na yyyy... Gotowe Rozwiązania przynajmniej chwilowo
Mephistofeles
5.12.2010, 13:18:30
Lepiej do Hydeparku

.
Morrowind to normalne RPG, jest dużo modów do niego, ale mod to trochę co innego. Imho nie ma żadnych szans napisać multiplayera z poziomu moda, można to rozwiązać jedynie tak jak to zrobili twórcy np. SA:MP - podpinanie pod proces gry, przechwytywanie zdarzeń z niej i synchronizacja tego wszystkiego.
GoKis
7.12.2010, 10:35:10
Chlopaki wiecie on chce napisac ta gre w php

jak chcesz pisac ta gre w php to musisz na poczatku zaopatrzyc sie w edytor (np. notatnik, notpad++, neatbeans, itp..)
a nastepnie utworzyc plik np. index.php i wpisac w nim....
<?php
//Tutaj cala reszta
?>
tam gdzie:
//Tutaj cala reszta piszesz sobie wlasna gierke

a jezeli nie masz zielonego pojecia o php (tak jak kiedys kazdy z nas) to prosisz o pomoc wujka google i wpisujesz np: "podstawy php" napewno znajdziesz cos interesujaego a zarazem pozytecznego.