Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt jak zacząć.
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Nalafein
Witam wszystkich nie wiem czy dobry dział ale w dziale skrypt nie mogłem napisać nie wiem czemu. Chce się dowiedzieć jak napisać skrypt który miałby dodać opcję multiplayer do gry od czego zacząć ? jest to możliwe ? owa gra to morrowind. Pozdrawiam
Mephistofeles
Coś w ogóle pod kątem programowania umiesz? Jeśli nie wiesz od czego zacząć zapomnij o multiplayerze, to nie jest kwestia kilkunastu linijek kodu napisanych bez przemyślenia. Poza tym nie ma żadnego związku z PHP.
Cysiaczek
Jak napisać? Zwyczajnie. Siadasz na krześle, patrzysz w dotychczas napisany kod i się zastanawiasz, jak dużo i w jaki sposób go zmienić, aby nie zepsuć, a uzyskać efekt taki, że będzie można grać w wiele osób. Zapisujesz to sobie, robisz specyfikację zmian i kodujesz.
Jeśli spodziewasz się innej odpowiedzi, to wierz mi nie zdziwiłbym się, gdyby następne były ironiczne, albo wulgarne. 90% osób nie ma pojęcia co to jest ten Morrowind (ja słyszałem, ale to chyba gra na PC, a nie napisana w PHP). Jeśli wiec chcesz zmieniać kod źródłowy Morrowinda na PC, to w ogóle w złym dziale piszesz, obawiam się, że nawet na złym forum.
Jeśli jednak taka gra istnieje - napisana w języku PHP - to i tak nie wiem, czego się spodziewasz? Że ktoś w niedzielę usiądzie do kodu źródłowego tej gry i powie, gdzie co "wkleić", da jakieś "kody"?

Pozdrawiam.

P.S Przenoszę na yyy... na yyyy... Gotowe Rozwiązania przynajmniej chwilowo
Mephistofeles
Lepiej do Hydeparku tongue.gif.

Morrowind to normalne RPG, jest dużo modów do niego, ale mod to trochę co innego. Imho nie ma żadnych szans napisać multiplayera z poziomu moda, można to rozwiązać jedynie tak jak to zrobili twórcy np. SA:MP - podpinanie pod proces gry, przechwytywanie zdarzeń z niej i synchronizacja tego wszystkiego.
GoKis
Chlopaki wiecie on chce napisac ta gre w php haha.gif smile.gif

jak chcesz pisac ta gre w php to musisz na poczatku zaopatrzyc sie w edytor (np. notatnik, notpad++, neatbeans, itp..)

a nastepnie utworzyc plik np. index.php i wpisac w nim....
  1. <?php
  2. //Tutaj cala reszta
  3. ?>

tam gdzie:
//Tutaj cala reszta piszesz sobie wlasna gierke smile.gif

a jezeli nie masz zielonego pojecia o php (tak jak kiedys kazdy z nas) to prosisz o pomoc wujka google i wpisujesz np: "podstawy php" napewno znajdziesz cos interesujaego a zarazem pozytecznego.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.