Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak sprawdzić co robi skrypt....?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
elwierka
Witajcie...
Piszę aplikację internetową i narazie testowałam ją tylko na localhoscie. Jest ok. Wrzuciłam na serwr no i działa...ale zdaje mi się, ze coś miele cały czas ten skrypcik.
Chodzi o to, że w zakładce pojawia się znaczek ... że coś wczytuje....tak jakby nei mogło dokończyć skryptu....
Niby działa ok, ale widać, że próbuje coś "przemielić"..Jak mogę sprawdzić, co robi w tym czasie serwer...Może mam gdzieś jakieś błedy w programie i nie może zakończyć jakichś poleceń?

erix
Za mało informacji
- co to za skrypt
- jaka wersja oprogramowania
- czy dedyk, czy coś innego
elwierka
.....że tak powiem.....moje wypociny winksmiley.jpg

np. stosuję wątki (try...catch) do obsługi błędów. Wczytuję inne pliki do pliku głównego za pomocą funkcji require_once...
erix
Dalej mi to nic nie mówi. Napisałem, co jest mi potrzebne w celu chociaż nakierowania.

Cytat
np. stosuję wątki (try...catch) do obsługi błędów. Wczytuję inne pliki do pliku głównego za pomocą funkcji require_once...

Nie chcesz napisać, co jest konkretnie, nie pisz. Działasz na własną niekorzyść.
aart3k
1. Zanim zaczniesz używać poważnych stwierdzeń typu "aplikacja internetowa", poznaj pojęcia które stosujesz. Nie wątki tylko wyjątki.
2. Jak chcesz sprawdzić co się dzieje w środku użyj debugera np. xdebug, albo firephp
Mephistofeles
Xdebug i Webgrind
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.