Mam takie tabele:
carttemp (tymczasowa tabela przechowująca rzeczy w koszyku),
products (tabela w której są towary w sklepie, poducts_prodnum --> jako id produktu),
customers (tabela z danymi klientów customers_custnum --> jako numer klienta)
orderdet (tabela gdzie trzymane są dane o produktach, które dany klient kupił orderdet_ordernum --> jako numer zamówienie).
Mam listę klientów: np. Jan Kowalski kupił (link). dnia: data
I w tym (link) powinno się wyświetlać zakup tylko dla TEGO JEDNEGO klienta, a mi wyświetlają się w każdym kliencie te same wartości, tak jakby każdy klient kupił to samo, za tyle samo itd. Pokażę kod, może to coś ułatwi:
$orderid = (int)$_GET['idKlient']; $query = "SELECT * FROM orderdet WHERE orderdet_ordernum = '$orderid'"; { $prod = "SELECT * FROM products WHERE products_prodnum = '$orderdet_prodnum'"; { // ustalenie łącznej ceny za produkt } }
Podaję też kod tej części, gdzie znajduje się link do TEJ strony, która ma wyświetlać wynik dla JEDNEGO zakupu:
$sql = 'SELECT * FROM customers'; { $orderid = (int)$_GET['idKlient']; echo '<table class="admin_panel_dane"> <tr> <td width="5%">'.$row['customers_custnum'].'</td> <td width="15%">'.$row['customers_firstname'].'</td> <td width="10%">'.$row['customers_lastname'].'</td> <td width="15%">'.$row['customers_city'].'</td> <td width="25%"> <a href="admin.php?id=admin_sprzedaz&idKlient='.$orderid.'" title="zobacz szczegóły tej transakcji">Szczegóły</a> | <a href="admin.php?id=admin_sprzedaz&idKlientow='.$orderid2.'" title="zobacz wszystkie transakcje tego użytkownika">Wszystkie</a> </td> <td width="10%">'.$row['customers_phone'].'</td> <td width="20%"><a href="mailto:'.$row['customers_email'].'" title="napisz do tego klienta">'.$row['customers_email'].'</a></td> </tr> </table>'; }
Dodam tylko, że na swój sposób kod działa dobrze, znaczy wyświetla COŚ, problem w tym, że nie wyświetla TEGO co akurat mi potrzeba. A chodzi mi o to, aby za pomoca linku można było wyświetlić pojedynczy rekord dla danego zakupu, aby dany rekord był różny od poprzedniego i kolejnego.
Po drugie pytanko, jak wyświetlić listę wszystkich zakupów dla JEDNEGO klienta?
Ewentualnie, mógłbym wysłać na PW całe skrypty...
Proszę o pomoc, pozdrawiam...