Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]indeksy tablic w koszyku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
user767
mam instrukcję
  1. foreach($_SESSION['koszyk'] as $v){
  2.  
  3. echo $v['id'].'-'.$v['ile'].'-'.$v['cena'];
  4.  
  5. }

jak w tej instrukcji wyciągnąć indeksy tablic, potrzebne mi do edycji ilosci produktu w koszykku lub usuniecia produktu ?

1. Array ( [0] => Array ( [id] => 2 [ile] => 3 [cena] => 150 ) [1] => Array ( [id] => 2 [ile] => 3 [cena] => 150 ) [2] => Array ( [id] => 3 [ile] => 2 [cena] => 100 ) [3] => Array ( [id] => 1 [ile] => 1 [cena] => 100 ) )
  2.  
  3.  
  4. //zmien ilosc w koszyku
  5. $zmiana = $_GET["zmien"];
  6. if($zmiana==1){
  7. $_SESSION['koszyk']['3']['10'];
  8. $zmiana=0;
  9. }
  10.  
  11. //
  12. $usun = $_GET["szukaj"];
  13. if($usun>0){
  14. unset($_SESSION['koszyk'][1]);
  15. $usun=0;
  16. }
  17.  

np [1] =>, żeby zapisać w zmiennej?

usuwanie i edycja nie działa
lord2105
  1. foreach($_SESSION['koszyk'] as $index => $value){
  2.  
  3. echo $index.' : '.$value;
  4.  
  5. }
user767
dzięki, pomogło.

a gdy przekazuje w formie do sesji ilość, cenę, id to jak uniknąć powtórzeń przy odświeżeniu? walczę z tym, nie chce mi przyjść do głowy rozwiązanie. Jedyne to coś z time(), ale i tak to nie to, ponieważ akcja dzieje się buforze.
lord2105
po dodaniu do sesji przekieruj do koszyka, wtedy odświeżenie nie powinno powodować dodania po raz 2
user767
  1. header("Location: zlecenia.php?modul=nazwa");

pomogło

Ostatnia rzecz, jeśli wysyłam w get ze strony koszyk.php do koszyk.php w linku dane do zmiany ilości, czyszczenia, to wszystko dziala za drugim kliknięciem, za pierwszym nic sie nie dzieje. wysyłam do koszyk.php z koszyk.php sesje mam includowana na początku to w niej dzieje się akcja.
lord2105
działa za pierwszym, ale na pewno w skrypcie masz najpierw wyświetlanie, a później edycje. Daj edycje nad wyświetlanie i będzie git. Jeżeli poprzedni post pomógł proszę o pkt smile.gif

Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.