Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Zamiana VALUE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rob2499
Witam.
Takie pytanie jak i czym mozna zamienic wartosc VALUE?

Mam taki kod:
  1. <div class="center"><input type="submit" name="save" id="save" value="Wyślij" /></div>

Jak wiadomo ten napis Wyslij nie bedzie wygladal zbyt estetycznie...

Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi.
lord2105
Cytat
Takie pytanie jak i czym mozna zamienic wartosc VALUE?

troszkę dziwne pytanie... notatnikiem?
jak?
napisać coś innego?

Cytat
Jak wiadomo ten napis Wyslij nie bedzie wygladal zbyt estetycznie...

Niby dlaczego?
rob2499
Moze tak napisze.

Ma byc bez tla smile.gif
lord2105
hmm bez tla... dożo nowego nie wniosłeś do tematu ale mniemam iz chodzi Tobie o CSS buttona jeżeli nie chcesz by był on stylizowany to usuń id='save' bo wydaje mi się ze właśnie do tej wartości napisany jest CSS(bez załączonego CSS nie jestem wstanie powiedzieć nic więcej)
rob2499
Nie musisz widziec calego kodu.

Chodzi o ten
  1. type="submit"
Ma ono w sobie takie tlo bialo-szare i jak to wlasnie wywalic?
lord2105
kolego podstawy podstaw, wiesz w ogóle co to CSS? napisałem Ci już jak to zrobić, naucz się czytać ze zrozumieniem...
rob2499
Jezeli chodzi o usuniecie id='save' to tak jak pisalem to nie ma nic do rzeczy. Chyba sie nie rozumiemy, wiec poczekam na odpowiedzi innych uzytkownikow.
lord2105
nikt sie raczej tutaj nie wypowie bo nie znasz podstaw...

Przykladowy CSS:

http://www.invoiceburner.com/css/default.css

sadistic_son
  1. <input type="submit" name="save" id="save" style="background-color:#0f0; border:4px grooved #f00; padding:3px; margin:2px; color:#00f; font-variant:small-caps;" value="Wyślij" />
Zadowolony?
Swoją drogą, może byś z łaski swojej albo wytłumaczył, że to id lub classa diva nie mają wpływu na wygląd przycisku (zakładając że wiesz po co w ogóle one są) albo posłuchał jednak rad kolegi i powywalał to aby zobaczyć co się stanie! Następna sprawa to to że "ma tło biało-szare" nadal niewiele mówi o wyglądzie tego przycisku bo w każdej przeglądarce wyglądają one inaczej. Po trzecie.... masz tam gdziekolwiek użyty CSS w tym htmlu czy nie (oprócz tego co ja podałem wyżej)? Jeśli tak to wklej kod CSS.
Mephistofeles
Cytat
Nie musisz widziec calego kodu

Nie ma sprawy, ty nie musisz widzieć rozwiązania.

Możesz użyć linku jako przycisku i wysyłać formularz JSem, możesz zastosować odpowiedni styl (np. tak jak wyżej).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.