Potrzebuje małej pomocy odnośnie zapytania MySQL...
$zap1 = 'select linia.Id_linii, kursy1.Id_punktu as punkt_poczatkowy, kursy1.Czas as czas_odjazdu, kursy2.Id_punktu as punkt_koncowy, kursy2.Czas as czas_przyjazdu from linie_mpk linia, kursy_mpk kursy1 join kursy_mpk kursy2 using(Id_kursu) where kursy1.Id_punktu=1 and kursy2.Id_punktu=2 and kursy1.Czas>'12:00:00' and kursy1.Czas<'13:00:00' and kursy1.Id_kursu like '10%' and linia.Id_kursu=kursy1.Id_kursu'; $zap2 = 'select * from kursy_mpk where Id_kursu in (select Id_kursu as kurs from kursy_mpk where (Id_punktu=1 and kursy_mpk.Czas>'12:00:00' and kursy_mpk.Czas<'13:00:00') and Id_kursu like '10%') and czas>(select min(czas) from kursy_mpk where Id_kursu in (select Id_kursu as kurs from kursy_mpk where (Id_punktu=1 and kursy_mpk.Czas>'12:00:00' and kursy_mpk.Czas<'13:00:00') and Id_kursu like '10%') and Id_punktu=1) and Id_punktu<>1'; }
Coś tu jest nie tak... ale nie wiem co... Mianowicie jak te zapytania wykonują się w samej bazie, to zwraca mi wyniki poprawnie, a jak przez php, to zwraca mi tylko: "Parse error: syntax error, unexpected T_LNUMBER in D:\XAMPP\xampp\htdocs\SIP\query.php on line 5" czyli w linijce 1 lub 3.
Co zrobiłem źle?