Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL] błąd T_LNUMBER w PHP, brak błedu w MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MatriXirtaM
Hej,

Potrzebuje małej pomocy odnośnie zapytania MySQL...

1. $zap1 = 'select linia.Id_linii, kursy1.Id_punktu as punkt_poczatkowy, kursy1.Czas as czas_odjazdu, kursy2.Id_punktu as punkt_koncowy, kursy2.Czas as czas_przyjazdu from linie_mpk linia, kursy_mpk kursy1 join kursy_mpk kursy2 using(Id_kursu) where kursy1.Id_punktu=1 and kursy2.Id_punktu=2 and kursy1.Czas>'12:00:00' and kursy1.Czas<'13:00:00' and kursy1.Id_kursu like '10%' and linia.Id_kursu=kursy1.Id_kursu';
  2.  
  3. $zap2 = 'select * from kursy_mpk where Id_kursu in (select Id_kursu as kurs from kursy_mpk where (Id_punktu=1 and kursy_mpk.Czas>'12:00:00' and kursy_mpk.Czas<'13:00:00') and Id_kursu like '10%') and czas>(select min(czas) from kursy_mpk where Id_kursu in (select Id_kursu as kurs from kursy_mpk where (Id_punktu=1 and kursy_mpk.Czas>'12:00:00' and kursy_mpk.Czas<'13:00:00') and Id_kursu like '10%') and Id_punktu=1) and Id_punktu<>1';
  4.  
  5. $uchwyt = mysql_query($zap2);
  6. while ($wynik = mysql_fetch_assoc($uchwyt)){
  7. print_r($wynik);
  8. }

Coś tu jest nie tak... ale nie wiem co... Mianowicie jak te zapytania wykonują się w samej bazie, to zwraca mi wyniki poprawnie, a jak przez php, to zwraca mi tylko: "Parse error: syntax error, unexpected T_LNUMBER in D:\XAMPP\xampp\htdocs\SIP\query.php on line 5" czyli w linijce 1 lub 3.

Co zrobiłem źle?
bemol
czy tutaj i w innych miejscach nie brakuje '?
  1. Id_punktu=1

Poza tym całe zapytanie daj sobie w ". bo inaczej będziesz musiał robić \
Pawel_W
zobacz jak wygląda umieszczony przez Ciebie kod po przeparsowaniu przez bbcode (zwróć uwagę na inny kolor kilku elementów zapytania) winksmiley.jpg

zobacz jak wygląda umieszczony przez Ciebie kod po przeparsowaniu przez bbcode (zwróć uwagę na inny kolor kilku elementów zapytania) winksmiley.jpg
MatriXirtaM
Cytat(bemol @ 25.12.2010, 11:17:58 ) *
czy tutaj i w innych miejscach nie brakuje '?
  1. Id_punktu=1

Poza tym całe zapytanie daj sobie w ". bo inaczej będziesz musiał robić \

Dzięki bardzo, pomogło smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.