Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: program partnerski
Forum PHP.pl > Forum > PHP
GTWMarek
Witam czy może ma ktoś Skrypt Programu Partnerskiego.Chodzi mi o taki skrypt, zapraszanie znajomych dostaje sie iles tam punktów
agmakonts
generujesz linka z jakimś unikalnym id które zapisujesz w bazie i jak ktoś wejdzie w niego zapisujesz id do sesji i po rejestracji sprawdzasz w bazie z kim jest skojarzony dany id po czym dodajesz mu punkty, w sumie prosta rzecz, szybciej chyba napisać niż szukać gotowca.
GTWMarek
nie kumam , nie jestem zawodewcem w tej dziedzinie tylko poczatkujacym, mógłbyś mi trochę jaśniej wytłumaczyc?
CuteOne
1. sesje
2. formularz
3. + kilka kursów na temat obróbki i walidacji danych
agmakonts
coś we tym stajlu (oczywiście do solidnej przebudowy)

$key = uniqid()

$pdo = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=produkty;port=3305', 'root', 'root');
$pdo -> setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);

$polecane = $pdo -> exec('INSERT INTO `program_partnerski` (`user`, `key`) VALUES("$zalogowany_user_id","$key")');

echo 'http://example.com/polecenie.php?id=' . $key;

potem teoretycznie nawet bez sesji robisz formularz na stronie polecenie.php wysyłasz go gdzie chcesz i sprawdzasz $_SERVER['HTTP_REFERER'] szukając zmiennej id.
GTWMarek
a gdzie to mam wszystko powstawiac?
agmakonts
Znasz chociaż podstawy PHP? Czy przyszedłeś tu po gotowca za darmo? Trochę własnej inwencji, plugin DOIT działa tylko w 3dsmaxie ;]
GTWMarek
no we no nie bądz taki pomóz mi ;/
agmakonts
pokaż co już masz napisane
esiek
pewnie nic nie ma napisane i chce gotowca smile.gif jak po gotowca google.pl albo zlec komus winksmiley.jpg
GTWMarek
dobra mam juz znalezlem skrypt programu parterskiego tylko ja chce żeby były punkty za zapraszanie znajomych jak to zrobic?
markonix
A masz tabele punkty albo coś w tym skrypcie?
GTWMarek
nie nie mam posiadam skrypt PostAffiliate 1.3 jest w języku angielskim i nie wiem jak zrobić zamiast pieniędzy punkty.
markonix
Cytat
(customizations require some PHP knowledge)

Spełniasz ten warunek w ogóle?

Ja jednak podzielam opinie, że szybciej napisać coś swojego.
A w jakim systemie chcesz dodać ten PP? Jakiś portal, forum?
GTWMarek
portal
markonix
Wstydzisz się jego nazwy?...

Albo dedykowany?
agmakonts
Nie chce być brutalny ale jak chcesz napisać cały portal skoro nie wiedziałeś gdzie wkleić kod który Ci dałem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.