$lp=1; $perPage = 10; $page = (int) $_GET['page']; if ($page < 1) { $page = 1; } } else { $page = 1; } $start = ($page - 1) * $perPage; $prev = $page - 1; $next = $page + 1; $prevLink = "index.php?kat=".$id."&page=" . $prev; $nextLink = "index.php?kat=".$id."&page=" . $next; $query = mysql_query("select * from `tabela` where `id` = '".mysql_real_escape_string($id)."' order by `name_la` ASC LIMIT $start, $perPage"); $a=$lp++; } echo "<a href='$prevLink'>","Poprzednia strona</a> | ", "<a href='$nextLink'>", "Następna strona</a>";
I chciałbym, by zamiast tego Poprzednia strona | Następna strona wyświetlały mi się numery stron, a aktywna strony była pogrubiona i na środku np. Jak jesteśmy na 5 stronie by to wyglądało podobnie do tego:
... 3 4 5 6 7 ...
Oraz drugi problem, mam tam numerowanie wyników poprzez $a=$lp++; i jak mam ustawione np. wyświetlanie 10 rzeczy to mam od 1 - 10 ale jak włączam następną stronę to znów liczy mi od 1 - 10 i nie wiem jak zrobić by zapamiętywało ostatnią liczbę i do niej dodawało +1