Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML][PHP]wysyłanie wielu plików
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
grabek93
Czy można napisać skrypt, który wyśle wszystkie zdjęcia ze wskazanego folderu do użytkownika po kliknięciu jednego linku?
Może być tak, że zdjęcia spakują się w rar lub zip i wyślą do klienta, oby nie leżały w tej postaci DODATKOWO na serwerze.
Chyba że jest sposób na to, żeby je rozpakować i pokazać w galerii?
Po prostu nie chcę żeby te same zdjęcia 2x były na serwie bo to strata miejsca.
Mam nadzieję, że mnie sqmaliście winksmiley.jpg
Proszę o pomoc. Z góry DZIĘKUJĘ
wookieb
Możesz to zrobić ale nie w żadnym z wymienionych w tagach języku.
Musisz napisać aplet Java albo aplikację AdobeAir

A jeżeli chodzi o kontrole NIE posiadania dwóch tych samych zdjęć pomyśl o md5checksum plików (w przypadku obrazków musi to być checksum ich zawartości) a idealnie do tego celu nada się flash, który ma możliwość stworzenia checksumu pliku PRZED wysłaniem pliku na serwer ale tutaj raczej wchodzi w grę samodzielne jest stworzenie z tego względu, że żadne gotowe uploadery nie mają takiej możliwości.
grabek93
Eh... czuję że nie wiem co do mnie mówisz. Dzięki za podpowiedź winksmiley.jpg Poszperam.
wookieb
A czego dokładniej nie rozumiesz? snitch.gif
grabek93
md5checksum << chociażby tego. Nie mam pojęcia co to jest.

Apletu Java też nie dam rady napisać ;p

Muszę się jeszcze trochę podszkolić, bo dopiero raczkuję. Dzięki za podpowiedź i zrozumienie
wookieb
md5checksum to suma kontrolna. Często wykorzystuje się ją do kontroli "poprawności" sciągnięcia pliku. Suma kontrolna md5 jest to 32 znakowy skrót zawartości pliku. Na jego podstawie jesteś w stanie stwierdzić czy 2 pliki są identyczne jeżeli ich sumy kontrolne są takie same.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.