Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]POMÓŻCIE MI !
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kumocek
Witam mam mały problem szef kazał mi sie zając drukarką do etykiet oraz czytnikiem ale nie mam o tym zielonego pojęcia może ktoś się zna i poleci mi jakiś komplet żeby ładnie wszystko działało a potrzebne jest to na branże jubilerską

pozdrawiam i czekam na odpowiedz
vokiel
W firmie korzystamy m.in z tej zebry. Jeśli chodzi o czytnik, to rozumiem, że masz na myśli czytnik kodów kreskowych?
kumocek
tak o to mi chodzi właśnie tez słyszałem o zebrze ale na jakiej zasadzie to dziąła ? to sie gdzies zapisauje czy jak ? jak sie takie kody kreskowe robi ?
vokiel
Zebra jest drukarką etykiet, czyli jak sama nazwa wskazuje jest drukarką i jako taka występuje w systemie. Co oznacza, że można na niej normalnie drukować jak na każdej innej drukarce, z tą różnicą, że zamiast kartek a4 zapodaje się rolkę etykiet.

Do tego Zebra dostarcza swój program (Zebra Designer), w którym można sobie etykiety tworzyć. Są w nim zdefiniowane standardowe rozmiary etykiet, i szereg narzędzi ułatwiających tworzenie (kody kreskowe, wstawianie tekstu, obrazków, zmiana czcionki itd). Zatem drukować etykiety można z tego programu (ręczne tworzenie) lub z dowolnego innego (np z programu magazynowego).

Kody się nigdzie nie zapisują, tak jak pisałem, to jest tylko drukarka. Zatem kody (jeśli są potrzebne na później) trzeba sobie gdzieś indziej zapisywać (w bazie, plikach etc)
webdice
Proszę o przesłanie (mi, bądź innemu moderatorowi) poprawnego tytuły na PW. Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.