Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Problem z .htaccess
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ARTYSTA
Witam, mam nietypowy problem.

Po zamieszczeniu w .htaccess

Kod
AddHandler application/x-httpd-php5 .html .htm

Wywala mi błąd 500. w pliku .htaccess znajduję się

Kod
RewriteEngine On

RewriteRule ^([a-zA-Z0-9]+).html$ /index.php?akcja=$1

RewriteRule ^s,([a-zA-Z0-9\-\_]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=strony&id=$2

RewriteRule ^skomentuj,([0-9]+).html$ /index.php?akcja=skomentuj&id=$1

RewriteRule ^news,([a-zA-Z0-9\-\_]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=news&id=$2

RewriteRule ^zapiszkomentarz,([0-9]+).html$ /index.php?akcja=zapiszkomentarz&id=$1

RewriteRule ^skomentuj,([0-9]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=skomentuj&id=$1&strona=$2

RewriteRule ^skomentuj,([0-9]+),lastpage.html$ /index.php?akcja=skomentuj&id=$1&strona=lastpage

RewriteRule ^archiwum,([0-9]+).html$ /index.php?akcja=archiwum&strona=$1

RewriteRule ^archiwum,([0-9]+),lastpage.html$ /index.php?akcja=archiwum&strona=lastpage

RewriteRule ^ksiega,([0-9]+).html$ /index.php?akcja=ksiega&strona=$1

RewriteRule ^ksiega,lastpage.html$ /index.php?akcja=ksiega&strona=lastpage

RewriteRule ^galeria,([a-zA-Z0-9\-\_]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=galeria&id=$2

RewriteRule ^galeria,s,([0-9]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=galeria&id=$1&strona=$2

RewriteRule ^oferta,([a-zA-Z0-9\-\_]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=produkty&id=$2

RewriteRule ^oferta,s,([0-9]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=produkty&id=$1&strona=$2

RewriteRule ^produkt,([a-zA-Z0-9\-\_]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=produkt&id=$2

RewriteRule ^wynik,([0-9]+).html$ /index.php?akcja=wynik&id=$1

RewriteRule ^archiwumsond,([0-9]+).html$ /index.php?akcja=archiwumsond&strona=$1

RewriteRule ^archiwumsond,lastpage.html$ /index.php?akcja=archiwumsond&strona=lastpage

RewriteRule ^potwierdznewsletter,([a-zA-Z0-9\-\_\@\.]+),([a-zA-Z0-9]+).html$ /index.php?akcja=potwierdznewsletter&email=$1&kod=$2

RewriteRule ^potwierdz,([a-zA-Z0-9\-\_\@\.]+),([a-zA-Z0-9]+).html$ /index.php?akcja=potwierdz&email=$1&kod=$2

Wiecie może jak umieścić ten kod żeby strona działała?
ARTYSTA
Czy mógłbym kogoś prosić o pomoc?
thek
Walnij AddHandler na koniec pliku i zrób po nim jeszcze Enter. Bywa tak, że brak entra po ostatnim wpisie powoduje Error 500, choć nie powinno tak być.
ARTYSTA
Zrobiłem tak jak pisałeś, i jednak w dalszym ciągu wywala błąd 500. Przy innych stronach ze cms, jeśli dodam AddHandler application/x-httpd-php5 .html .htm
również wywala błąd.
Hekko
Najwyraźniej taki wpis nie jest prawidłowy na serwerze na którym to umieszczasz. Być może jest inny handler. Uzgodnij to z administratorem.
ARTYSTA
Admin serwera napisał mi że muszę "AddHandler application/x-httpd-php5 .html .htm" Bo wklejałem bez (php5) "5" i jak się wchodziło na stronę to się pobierał automatycznie index.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.