Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript] jQuery nagle padł
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Slash0r
Witam,
Mam problem z JS a dokładniej z jQuery. Do niedawna na na tej stronie wszystkie elementy wykorzystujące JS działały prawidłowo. Dzisiaj, po tygodniu, chciałem zakończyć pracę nad tą stroną i tu problem. jQuery nagle się wyłożył, nie działa nic co jest związane z nim (menu rozwijane u góry, slider z obrazkami w headerze, akordeon rozwijający panel statystyk wyjazdu). Nie mam pojęcia co się mogło stać. Tydzień temu wszystko idealnie działało a teraz nagle coś się rozkraczyło worriedsmiley.gif

Wszystko co potrzebne z kodu strony jest dostępne poprzez wyświetl źródło smile.gif

Z góry bardzo dziękuję, pozdrawiam.
zordon
spróbuj jquery odpalić z lokalnego, a nie zewnętrznego serwera.
od tego bym zaczął
kalmaceta
konsole js zobacz, bo sypie błędami
Slash0r
Cytat(zordon @ 17.01.2011, 14:09:03 ) *
spróbuj jquery odpalić z lokalnego, a nie zewnętrznego serwera.
od tego bym zaczął

Nie ma możliwości odpalać z lokalnego, bo na serwer bikestats.pl nie da się nic wgrywać. Z niego idzie tylko całe php, a reszta musi być z remote`a.
zordon
hmm to spróbuj link do jquery podpiąć z innego źródła... jeśli nagle, bez Twojej interwencji coś przestało działać to pewnie albo na tym, albo na serwerze, na którym leżą pliki js (niekoniecznie nawet samo jquery) ktoś zmienił ustawienia htaccessa, może ustawił jakiegoś firewalla... ogólnie brak możliwości wrzucenia plików js na serwer to problem.
Spróbuj zrobić test, tworząc mini-stronę bez jquery, ale z jakimś prostym skryptem js czy w ogóle będzie to działać.
Slash0r
Cytat(zordon @ 17.01.2011, 14:46:47 ) *
hmm to spróbuj link do jquery podpiąć z innego źródła... jeśli nagle, bez Twojej interwencji coś przestało działać to pewnie albo na tym, albo na serwerze, na którym leżą pliki js (niekoniecznie nawet samo jquery) ktoś zmienił ustawienia htaccessa, może ustawił jakiegoś firewalla... ogólnie brak możliwości wrzucenia plików js na serwer to problem.
(...)

Jest taka opcja, ale CSS jest na tym samym serwerze i działa worriedsmiley.gif Ale i tak spróbuję przenieść.

EDIT
I działa aarambo.gif Nie wpadłem, że można wsadzić cały JS do kodu szablonu a nie ściągać go ze źródła zewnętrznego albo wewnętrznego. Tak zrobiłem teraz i śmiga. Będę jednak szukał miejsca, gdzie będę mógł wstawić to JS, po zrobił mi się syf w kodzie, a tego nie nawidzę smile.gif
Jednak zadziwia fakt, że CSS jest ściągany z slash0r.cba.pl i działa, a JS ściągany z tej samej strony już nie.

EDIT 2
Przeniosłem JS na stronkę http://www.yourjavascript.com/ i wszystko śmiga smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.