Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML]Problem z wyśrodkowaniem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ulysess
witam , tak jak w temacie mam problem z wyśrodkowaniem tych DIVow -> http://kalahir.pl/linki.jpg

1.  
  2. div.menu_navigation {
  3. background:url(graphics/white.png) top no-repeat;
  4. width: 200px;
  5. height: 30px;
  6. padding: 2px 2px;
  7. text-align: center;
  8. float: left;
  9. margin: 0px auto;
  10. }
  11.  
  12. div.means {
  13. text-align: center;
  14. width: 100%;
  15. height: 50px;
  16. border: 0px solid #000000;
  17. margin: 0px auto;
  18. display: block;
  19. }
  20.  
  21. a.link_menu {
  22. text-align: center;
  23. text-decoration: none;
  24. color: #9400D3;
  25. font-size: 16px;
  26. font-weight: bold;
  27. }
  28.  

nie rozumiem czemu nie znajdują się na środku strony..
Daiquiri
Wrzuć je w jakiś kontener i dopiero nadaj mu: margin: 0 auto; oraz szerokość jaką powinny zajmować Twoje 3 divy + marginesy. Jak się wyrówna to OK, a jak nie to daj linka do całości, ewentualnie dorzuć HTML, żebyśmy się nie domyślali co jest czym smile.gif.
Ulysess
zapomniałem kod html dać.. tak też zrobiłem... (przynajmniej tak mi sie wydaje)
  1. <div class="means">
  2. <div class="menu_navigation"><a class="link_menu" href="rynek.html">Rynek</a></div>
  3. <div class="menu_navigation"><a class="link_menu" href="wystaw_stoisko&opcja=1.html">Wystaw Stoisko</a></div>
  4. <div class="menu_navigation"><a class="link_menu" href="wystawione_stoiska.html">Wystawione Stoiska</a></div>
  5. </div>
Daiquiri
OK, możesz zrobić kontener DIV o parametrach: width: 3xszerokość Twojego DIV z linkiem + margines, margin: 0 auto. W kontener wklej te 3 mniejsze DIVy, które mają się środkować.

Ewentualnie zamień width: 100% na to co wyżej (czyli 3xszerokość mniejszych DIVów z linkami) z means i nadaj mu margin: 0 auto.
Ulysess
na sztywno raczej odpada ponieważ na różnych podstronach z różna ilościa linków chciałbym to zrobic..
kalmaceta
http://www.pmob.co.uk/pob/centred-float.htm
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.