Marcstee
29.01.2011, 10:50:57
Witam.
Zainstalowałem plugin do rejestracji sfDoctrineApplyPlugin w wersji 1.2 i mam problem z wysyłką maili. Stworzyłem plik factories.yml w głównym folderze config i dodałem tam taki kod:
Kod
all:
mailer:
class: sfMailer
param:
logging: %SF_LOGGING_ENABLED%
charset: %SF_CHARSET%
delivery_strategy: realtime
transport:
class: Swift_SmtpTransport
param:
host: smtp.gmail.com
port: 465
encryption: ssl
username: jakis.adres@gmail.com
password: password
I gdy się rejestruję to maile nie dochodzą. Jak próbowałem wysłać mail jakiś testowy w dowolnej akcji to też nic nie dochodzi. W czym może być problem?
MickDev
29.01.2011, 14:11:58
Spróbuj zamiast ssl użyć tls
Marcstee
29.01.2011, 14:28:56
Bez różnicy. Wszystko dzieje, się jakby było normalnie - 0 błędów. Ale maile nie dochodzą. Próbowałem z kilkoma kontami na gmailu i ani do odbiorczej ani do spamu nie leci.
MickDev
29.01.2011, 22:09:53
Próbowałeś username bez @gmail.com ?
Gribo
30.01.2011, 02:43:30
Ja kiedyś próbowałem skonfigurować swiftmaila pod gmail i pomogło ustawienie uwierzytelniania na tls i zmiana portu na 587
mareknn
9.02.2011, 00:47:36
udalo ci sie to zrobic? mam ten sam problem, bo niby sie wysyla, a maile nie dochodza... moze ktos polecic jakis sprawdzony serwer?
Marcstee
9.02.2011, 09:05:11
Cóż na localu nie udalo mi się. Jednak na serwerze (vipower.pl) bez problemu każde konto...
Quadina
9.02.2011, 11:10:35
Jeżeli macie localhost na windowsie to nie uruchomicie niestety smtp przez żadne szyfrowanie - nie za bardzo kumam o co chodzi, ale na wirtualce debianie w windowsie chodzilo ok, a na samym windowsie nie. Temat swego czasu zainteresował mnie do takiego stopnia, że zainstalowałem chyba wszystkie dostępne serwery apache+php na windowsa i wszędzie to samo. Prawdopodobnie chodzi o brak obsługi SSL w windowsowym PHP.
Marcstee
9.02.2011, 11:13:24
To nie wina windy. Bo mailer z ZENDa chodził z gmailem. Open_ssl jest w końcu i na przykład wamp go ma i bez problemu to działało. Swiftmailer sobie jednak nie radzi.
yaotzin
10.02.2011, 21:10:27
A w logach masz że lecą normalnie?
Spróbuj zmienić ustawienie delivery_strategy z none na realtime...
dev:
mailer:
param:
delivery_strategy: realtime
No i sprawdź czy funkcja mail działa.
No i jeszcze jakiego Windowsa masz? Bo na home chyba nie zadziała, jeśli dobrze pamiętam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.