Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Konfiguracja SwitfMailer'a
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Marcstee
Witam.

Zainstalowałem plugin do rejestracji sfDoctrineApplyPlugin w wersji 1.2 i mam problem z wysyłką maili. Stworzyłem plik factories.yml w głównym folderze config i dodałem tam taki kod:
Kod
all:
  mailer:
    class: sfMailer
    param:
      logging:           %SF_LOGGING_ENABLED%
      charset:           %SF_CHARSET%
      delivery_strategy: realtime
      transport:
        class: Swift_SmtpTransport
        param:
          host:       smtp.gmail.com
          port:       465
          encryption: ssl
          username:   jakis.adres@gmail.com
          password:   password

I gdy się rejestruję to maile nie dochodzą. Jak próbowałem wysłać mail jakiś testowy w dowolnej akcji to też nic nie dochodzi. W czym może być problem?
MickDev
Spróbuj zamiast ssl użyć tls
Marcstee
Bez różnicy. Wszystko dzieje, się jakby było normalnie - 0 błędów. Ale maile nie dochodzą. Próbowałem z kilkoma kontami na gmailu i ani do odbiorczej ani do spamu nie leci.
MickDev
Próbowałeś username bez @gmail.com ?
Gribo
Ja kiedyś próbowałem skonfigurować swiftmaila pod gmail i pomogło ustawienie uwierzytelniania na tls i zmiana portu na 587
mareknn
udalo ci sie to zrobic? mam ten sam problem, bo niby sie wysyla, a maile nie dochodza... moze ktos polecic jakis sprawdzony serwer?
Marcstee
Cóż na localu nie udalo mi się. Jednak na serwerze (vipower.pl) bez problemu każde konto...
Quadina
Jeżeli macie localhost na windowsie to nie uruchomicie niestety smtp przez żadne szyfrowanie - nie za bardzo kumam o co chodzi, ale na wirtualce debianie w windowsie chodzilo ok, a na samym windowsie nie. Temat swego czasu zainteresował mnie do takiego stopnia, że zainstalowałem chyba wszystkie dostępne serwery apache+php na windowsa i wszędzie to samo. Prawdopodobnie chodzi o brak obsługi SSL w windowsowym PHP.
Marcstee
To nie wina windy. Bo mailer z ZENDa chodził z gmailem. Open_ssl jest w końcu i na przykład wamp go ma i bez problemu to działało. Swiftmailer sobie jednak nie radzi.
yaotzin
A w logach masz że lecą normalnie?

Spróbuj zmienić ustawienie delivery_strategy z none na realtime...

1. dev:
  2. mailer:
  3. param:
  4. delivery_strategy: realtime

No i sprawdź czy funkcja mail działa.

No i jeszcze jakiego Windowsa masz? Bo na home chyba nie zadziała, jeśli dobrze pamiętam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.