Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php-marc <- proszę o objaśnienie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jakub.drag
Mam problem. Robię sobie taką aplikacje dla bibliotek, i znalazłem (http://pear.php.net/package/File_MARC/download/) ten skrypt. Jest to coś co ma rozszyfrowywać pliki *.mrc, co potrzebne jest w tym moim programiku... Wgrałem na serwer te pliki i powyskakiwały jakieś błędy... Czy mógby mi ktoś pomóc, bo głowię się nad tym od kilku dni, już wszystko inne mam gotowe, i tylko to wsadzić i było by git . Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi
galileox86
Cytat(jakub.drag @ 31.01.2011, 21:37:22 ) *
Wgrałem na serwer te pliki i powyskakiwały jakieś błędy...

Hmm no to poczytaj co to za jakies bledy i znajd jakies rozwiazanie.
A tak serio to opis twojego problemu jest mniej wiecej taki jakbym ci powiedzial.

"Idz do sklepu i kup mi to"

Oczekujesz pomocy a nie dajesz zadnych informacji tylko ze cos ci nie dziala. G8
jakub.drag
  1. Warning: require_once(PEAR/Exception.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in I:\JAQSOFT Libero 2.6\SERWER\Libero\aplikacja\marc21\File_MARC-0.6.0\examples\MARC.php on line 42
  2.  
  3. Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'PEAR/Exception.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in I:\JAQSOFT Libero 2.6\SERWER\Libero\aplikacja\marc21\File_MARC-0.6.0\examples\MARC.php on line 42

sorrki, zapomniałem
wookieb
Czy aby na pewno masz zainstalowanego PEAR-a na serwerze? Bo raczej nie.
jakub.drag
chyba tak... A jak to sprawdzić? W phpinfo() to będzie? Zresztą sprawdzę...
wookieb
Z linii komend przejdź do katalogu gdzie masz zainstalowanego PHP
Kod
cd I:/sciezka/do/php

I odpal
Kod
go-pear

Przejdź przez proces instalacji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.